Yellow Leaves On A Mandevilla - Reasons For Yellow Mandevilla Leaves

Innholdsfortegnelse:

Yellow Leaves On A Mandevilla - Reasons For Yellow Mandevilla Leaves
Yellow Leaves On A Mandevilla - Reasons For Yellow Mandevilla Leaves

Video: Yellow Leaves On A Mandevilla - Reasons For Yellow Mandevilla Leaves

Video: Yellow Leaves On A Mandevilla - Reasons For Yellow Mandevilla Leaves
Video: Mandevilla (Dipladenia) sanderi - yellow, dying leaves? (Part 1/3) 2024, Kan
Anonim

Som en favoritt utendørsblomstrende plante, får mandevillaen ofte spesiell oppmerksomhet fra den entusiastiske gartneren. Noen blir skuffet når de finner gule blader på en mandevilla. Følgende er noen svar på hagespørsmålet "Hvorfor blir mandevilla-bladene mine gule?".

Reasons for Yellow Mandevilla Leaves

Det er flere årsaker til at en mandevilla-plante blir gul. Nedenfor er noen av de vanligste årsakene til gule mandevillablader:

Feilaktig vanning

Feilaktig vanning kan gi gule blader på en mandevilla. For mye eller for lite vann kan være årsaker til gule mandevillablader. Jord skal forbli fuktig, men ikke bløt. Hvis røttene er våte, fjern planten fra beholderen og fjern så mye av den våte jorda som mulig. Pott om i fersk jord som knapt er fuktig.

Vannmette røtter er en vanlig årsak til at mandevilla-planten blir gul, og det samme er uttørket jord. Hvis planten får for lite vann, vil bladene krølle seg når de gulner. Vann om nødvendig. Bunnvanning kan være effektivt i dette tilfellet, siden planten bare tar opp det vannet den trenger.

Næringsubalanse

Mangel på riktig gjødsel kan også være ansvarlig for gule mandevillablader. Hvis dethar gått en stund siden du matet planten din, så er det sannsynlig at mandevilla-planten din blir gul på grunn av mangel på næringsstoffer.

naturalder

Hvis mandevilla-planten er eldre, må man forvente noen gulnende blader når de dør for å gi plass til ny vekst. Noen få gule blader på en mandevilla kan fjernes. Når du fjerner de gulnende bladene, se nærmere på resten av planten, spesielt på undersiden av bladene og i akslene på bladene og stilkene der insekter er vanlige.

skadedyrangrep

Insekter kan forårsake gule blader på en mandevilla. Mellus, edderkoppmidd og bladlus kan svekke planter og er noen ganger årsaker til gule mandevillablader. Hvis mellus har tatt bolig på planten, vil små flekker av hvitt bomullslignende materiale være synlige. Dette huser eggene til mellusen, der hundrevis kan klekkes og livnære seg på planten.

Uavhengig av skadedyr, behandles gule blader på mandevilla effektivt med en insektdrepende såpespray eller en hagebruksolje som neemolje. Store angrep kan kreve et systemisk insektmiddel ved behandling av gule blader på mandevilla.

Inntil du finner ut hva som forårsaker gule blader på en mandevilla, skjerm den fra andre planter slik at insekter eller sykdommer ikke sprer seg til friske planter. Du kan deretter fastslå problemet og begynne å behandle gule blader på mandevilla.

sykdomsproblemer

Noen ganger er årsakene til gule mandevillablader fra sykdomspatogener, for eksempel Ralstonia solancearum, det bakterielle patogenet som forårsakerSørlig visne. Planter kan ha det bra i kjølig vær, og når temperaturene blir varmere, kan patogener være årsaker til gule Mandevilla-blader. Planter med sørlig visne dør til slutt. Alt plantemateriale, jord og beholdere bør kastes for å unngå spredning av patogenet.

For mye sol får ofte skylden fordi gartneren ikke spør: "Hvorfor gulner mandevillabladene?" til temperaturene har blitt varmere og planten har vært plassert i fullt sollys.

Anbefalt: