Geraniumblader som blir gule: grunner til at geranier har gule blader

Innholdsfortegnelse:

Geraniumblader som blir gule: grunner til at geranier har gule blader
Geraniumblader som blir gule: grunner til at geranier har gule blader

Video: Geraniumblader som blir gule: grunner til at geranier har gule blader

Video: Geraniumblader som blir gule: grunner til at geranier har gule blader
Video: The Awakening Audiobook by Kate Chopin (Chs 21-39) 2024, April
Anonim

Pargonier er blant de mest populære sengeplantene, mest på grunn av deres tørketolerante natur og deres vakre, lyse, pom-pom-lignende blomster. Så fantastiske som pelargonier er, det kan hende du merker at pelargoniebladene dine blir gule. Hva forårsaker en geranium med gule blader, og hvordan kan den fikses?

Årsaker til pelargonier med gule blader

En av de vanligste årsakene til gulning av blader er for mye fuktighet eller overvanning. Generelt, på overvannede planter, har de nederste delene av geranier gule blader. De kan også utvikle bleke vannflekker. Hvis dette er tilfelle, bør du umiddelbart slutte å vanne og la plantene tørke ut. Husk at geranier er tørketolerante planter og de liker ikke for mye vann.

Vann- eller lufttemperatur som er for kjølig kan også gi geraniumgule blader. Pelargonier er en varmeplante, og de takler ikke kjølig vær godt. Kuldeknips om våren eller langvarig kjølig vær, spesielt kjølig, vått vær, kan forårsake pelargonier med gule blader.

I tillegg, når geraniumbladene blir mer gule enn grønne, kan næringsmangel være årsaken. Geranium planter bør gjødsles med en komplett, vannløseliggjødsel (helst en med mikronæringsstoffer) minst hver tredje vanning eller en gang i måneden. Ikke bare vil gjødsel bidra til å forhindre gule blader på geranier, men det vil også hjelpe planten til å vokse seg større raskere med flere blomster.

Noen ganger skyldes en geranium med gule blader en eller annen type sykdom. For eksempel er verticillium en soppinfeksjon som kan forårsake hemmet vekst, visning og knallgule blader.

Hva med geraniumblader med gule kanter? Geraniumblader med gule kanter eller gultippede blader på geranier tilskrives vanligvis mangel på vann eller dehydrering. Mens geranier er tørketolerante, trenger de litt vann. I disse tilfellene kan du føle jorda for å finne ut hvor tørre plantene kan være og vanne deretter. Det kan også hjelpe å kutte bort den gulende veksten.

Som du kan se, trenger pelargonier med gule blader vanligvis bare litt TLC for å hjelpe dem å komme seg. Gi en pelargonie det den trenger, og du vil ikke se pelargoniens blader bli gule.

Anbefalt: