Villeender i hagedammer – tips for å tiltrekke ender til eiendommen din

Innholdsfortegnelse:

Villeender i hagedammer – tips for å tiltrekke ender til eiendommen din
Villeender i hagedammer – tips for å tiltrekke ender til eiendommen din

Video: Villeender i hagedammer – tips for å tiltrekke ender til eiendommen din

Video: Villeender i hagedammer – tips for å tiltrekke ender til eiendommen din
Video: Duck Hunting: How you're gonna kill more birds! 2024, Kan
Anonim

Ville fugler er fortryllende i hjemmets landskap, morsomme og morsomme å se og legge til den naturlige følelsen i hagen. Spesielt ender kommer i mange størrelser og farger, og er en av de mer underholdende fugleartene å ha rundt gården. Innfødte vannfugler er en indikator på et sunt miljø, og deres trekkaktiviteter sikrer forskjellige arter til forskjellige tider av året. Hvis du ønsker å vite hvordan du kan tiltrekke ender til hagen din, trenger du ikke lete lenger – les videre for noen tips og triks

Tatttrekke ender til eiendommen din

Vannfuglforv altning er ikke bare noe nasjonalparkavdelingen har ansvaret for. Som gode forv altere av land er det pålagt oss å hjelpe til med regulering og forsyning av ville dyr. Å tiltrekke ender til eiendommen din kan være for fugletitting, jakt eller bare som en distraksjon. Uansett mål er ville ender i hagedammer livlige tillegg til landskapet, og du kan føle deg bra med å gi dem mat, vann og boligbehov.

Hvis du noen gang har sett villender i aksjon, så vet du at de må ha vann. Ender foretrekker grunne ferskvannsdammer. Dette er enutvilsomt krav for å ha vannfugler i landskapet ditt. Hvis du allerede har en dam, er du heldig; ellers må du bygge en.

Dammen bør ha flere dybder for å tiltrekke seg ulike arter av ender og vannplanter til mat og dekke. Høyt myrgress er lett å dyrke og gir beskyttelse for tilreisende fugler. Den ideelle dammen vil ha skrånende sider slik at dyrene lett kan komme seg inn og ut av vannet. Noen fuglefolk sverger at fossefall og andre støyende vannfunksjoner også hjelper til med å tiltrekke ender til eiendommen din. Å få ender til å besøke dammer starter med dekning og rent vann til dammen.

Hvordan tiltrekke ender til hagen din

Når du har et fint vannområde for de fjærkledde vennene dine, er det på tide å ta for seg mat. Ender er altetende og spiser et bredt spekter av plante- og dyrearter. De kan mates på en plattform med sprukket mais, fuglefrø, kjøkkenutstyr og havre eller hvete. For å unngå å måtte fylle på matstasjoner, dyrk ganske enkelt avlinger av bygg, bokhvete, hirse, mais eller andre kornsorter på en åker som kan bli lett oversvømmet.

Dette er nyttig i større landskap der det er rikelig med plass og et oversvømmet felt ikke er et pålegg. En dike er nyttig for å holde det oversvømte området intakt. Alternativt kan du plante sedge, rug, smartgrass, bulrush og andre frøplanter rundt dammen som både dekke og mat. De høye plantene vil få ender til å føle seg trygge mens de spiser, og frøhodene som nikker gir et alternativt kosthold.

Andre tips for å få ender til å besøke dammer

Ville dyr liker å føle seg tryggenår du deltar i fôring og hekkeatferd. Andre dyr på eiendommen kan faktisk være et frastøtende middel fordi de er potensielle rovdyr for fuglene. Spesielt hunder er skumle for fugler, og selv en stor katt kan være farlig for nestede babyer.

Ikke bruk kjemiske sprøytemidler eller ugressmidler i nærheten av vannstedet, og bruk andelokk for å lokke ensomme ender til å stoppe en stund. Hekkeplasser oppmuntrer villender i hagedammer. Reirbokser kan tiltrekke seg ynglefugler, men de bør plasseres i områder med god vegetativ dekke og hvor eggene vil være sikre mot rovdyr.

Ender bruker mye tid på å bare hvile. Sørg for tømmerstokker, steiner og andre steder for å lokke fuglene til å ta av og nyte hagen mens du liker å se på dem.

Anbefalt: