Hold ender trygge i hagen: Lær om planter som er giftige for ender

Innholdsfortegnelse:

Hold ender trygge i hagen: Lær om planter som er giftige for ender
Hold ender trygge i hagen: Lær om planter som er giftige for ender

Video: Hold ender trygge i hagen: Lær om planter som er giftige for ender

Video: Hold ender trygge i hagen: Lær om planter som er giftige for ender
Video: 10 предупреждающих признаков того, что ваша печень полна токсинов 2024, Kan
Anonim

Hvis du har ender som bor i hagen din eller rundt dammen, kan du være bekymret for kostholdet deres. Beskyttelse av ender på eiendommen din er sannsynligvis en prioritet, noe som betyr å holde planter som er giftige for ender borte fra dem. Men hvilke planter er usikre?

Om planter Ender kan ikke spise

Velmatede ender gumler sannsynligvis ikke på planter som er farlige for dem. De fleste ender kan vanligvis ved første smak avgjøre hvilke planter de ikke bør spise, siden den første biten smaker bittert.

Mange vanlige prydplanter vi dyrker i landskapet er faktisk dårlige for ender å spise. Rhododendron, barlind og blåregn er blant noen få planter som er skadelige for ender. Alt av nattskyggefamilien er mistenkelig, selv om det i noen tilfeller bare er bladene. Cherrytomatfrukter brukes ofte som godbiter og pillelommer til ender, men de bør ikke spise bladene.

Andre sier at tomater og alle former for nattskyggeplanter ikke er passende å mate ender. Med så mange sunne alternativer tilgjengelig i hjemmet, trenger ikke dette å være et problem. I de fleste tilfeller foretrekker ender i stedet insektene de kan finne på disse plantene.

Vanlige planter som er skadelige for ender

Ender ersannsynligvis ikke å hjelpe seg selv til disse plantene hvis frittgående i hagen, bare sørg for å ikke mate dette til dem. Dette er på ingen måte en fullstendig liste. Planter du ikke bør mate endene dine inkluderer:

  • Honeysuckle
  • Pokeweed
  • Ivy
  • Boxwood
  • Castor Bean
  • Clematis
  • Larkspur
  • Mountain Laurel
  • eiketrær
  • Oleander

Å holde ender er en morsom og ganske ukomplisert opplevelse. Bare hold øye med de eventyrlystne ungdommene som er ivrige etter å oppleve nye smaker. Hvis du dyrker disse plantene i landskapet ditt, hold dem trimmet over andas rekkevidde for en annen måte å holde ender trygge på.

Duck Habitat Safety

Ender er store spisere, så mat dem godt et par ganger om dagen. De liker gressklipp, ugress og sprukket mais. Ikke ta med noen plantedeler i fôringen deres som du er usikker på om sikkerheten er, som den giftige vikken, melkeplanten eller pennyroyal.

Bruk en fjærfemater for mais for nøyaktige målinger og den beste fôringsopplevelsen. Du kan også vurdere en vanner, siden ender trenger mye vann å drikke. Hvis du også holder kyllinger, ikke la endene spise kyllingstarteren, siden den inneholder medisin som er giftig for ender.

En godt matet and er mindre sannsynlig å utforske og smake på planter som ikke er trygge.

Anbefalt: