Problemer med oleanderplanter - hva du skal gjøre for oleander med gule blader

Innholdsfortegnelse:

Problemer med oleanderplanter - hva du skal gjøre for oleander med gule blader
Problemer med oleanderplanter - hva du skal gjøre for oleander med gule blader

Video: Problemer med oleanderplanter - hva du skal gjøre for oleander med gule blader

Video: Problemer med oleanderplanter - hva du skal gjøre for oleander med gule blader
Video: Лекция JADAM, часть 18. РЕШЕНИЯ JNP, которые могут заменить химические пестициды. 2024, Mars
Anonim

Oleander er en solid, attraktiv plante som vokser lykkelig med svært lite oppmerksomhet, men av og til kan det oppstå problemer med oleanderplanter. Hvis du merker at oleanderblader blir gule, kan problemet være svidd blader, en vanlig årsak til problemer med oleanderplanter. Les videre for å lære mer om svidd blader og andre problemer som kan forårsake gulning av oleanderbusker.

Reasons for Oleander with Yellow Leaves

Behandling av gule blader på oleander starter med å finne en årsak. Nedenfor er de vanligste årsakene til gulning av blader hos oleandere.

Utilstrekkelig vanning kan føre til gule blader på oleander

Feilaktig vanning, enten for mye eller for lite, kan være årsaken til gulning av oleanderbusker. Selv om oleandere er svært tørketolerante, drar de nytte av vanning under lange tørre perioder. Men for mye vann kan skade planten og kan være skyld i en oleander med gule blader.

Hvis feil vanning er årsaken, bør planten snart komme tilbake med riktig vanning. Hvis problemene med oleanderplanter fortsetter, skyldes problemet sannsynligvis bladsvidning.

Svidde blader og gulnende oleanderbusker

Oleander blad sviddble først oppdaget i Sør-California, hvor den raskt desimerte oleanderbusker. Siden den gang har sykdommen spredt seg til Arizona og overtar gradvis oleander over store deler av det sørlige USA.

Løvsvidd er en bakteriesykdom som hovedsakelig spres av små, saftsugende insekter kjent som skarpretter. Skadedyrene introduserer bakteriene inn i plantens stilk når de spiser. Når bakteriene vokser i plantens vev, blokkeres strømmen av vann og næringsstoffer.

Symptomer begynner med at oleanderblader blir gule og hengende før de får et svidd, brunt utseende. Sykdommen, som kan begynne på en enkelt gren, sprer seg raskt i varmt vær.

Den dårlige nyheten er at sykdommen er dødelig. Så langt har insektmidler vist seg å være ineffektive og det finnes ingen kurer mot sykdommen. Alle varianter av oleander er like følsomme og ingen sykdomsresistente stammer er utviklet.

Dessverre er den eneste utveien for oleander med svidd blader å fjerne de berørte plantene. Å beskjære skadet vekst kan midlertidig bremse sykdommen og forbedre plantens utseende, men til tross for alt du har gjort, inntreffer døden vanligvis i løpet av tre til fem år.

Anbefalt: