Feilsøking av en edderkoppplante med gule blader - fiksering av gule blader på edderkoppplanter

Innholdsfortegnelse:

Feilsøking av en edderkoppplante med gule blader - fiksering av gule blader på edderkoppplanter
Feilsøking av en edderkoppplante med gule blader - fiksering av gule blader på edderkoppplanter

Video: Feilsøking av en edderkoppplante med gule blader - fiksering av gule blader på edderkoppplanter

Video: Feilsøking av en edderkoppplante med gule blader - fiksering av gule blader på edderkoppplanter
Video: 7 Tips To Stop Brown Tips On Your Spider Plant 2024, April
Anonim

En av de enkleste og vanligste plantene å dyrke er edderkoppplanten. Edderkoppplanter har relativt få problemer, men av og til kan det oppstå problemer med kultur, skadedyr eller sykdom. Gule blader på edderkoppplanter er en klassisk klage, men årsaken kan kreve litt seriøs undersøkelse å avdekke. En nærmere titt på planten din og dens vekstforhold kan begynne å løse opp hvorfor du kan se blader som blir gule på en edderkoppplante.

Årsaker til gule blader på edderkoppplanter

Edderkoppplanter er sjarmerende potteplanter som ofte er i familien i generasjoner. Babyene de produserer vil leve videre i årevis og produsere edderkopper av sine egne. Det er ikke uvanlig at mange kopier av en original edderkoppplante eksisterer i en familie eller gruppe på grunn av disse edderkoppene. Hvis du har mamma-edderkoppplanten, kan den være ganske verdifull siden den er kilden til så mange kopier av seg selv. Gulende blader av edderkoppplanter er derfor bekymringsfulle, og årsaken må identifiseres og håndteres raskt.

Miljøproblemer

En av de vanligste årsakene til at du kan se gulne blader av edderkoppplanter er kulturell. Planten har ikke noe imot en trang pott, men du bør bytte jordårlig. Hvis du gjødsler månedlig, kan jorda bygge opp giftige nivåer av s alt. Utvask potten etter gjødsling for å hindre at s altene brenner røttene.

Disse potteplantene trives i mange typer lys, men overflødig lys kan føre til at bladene brenner og intet lys vil gradvis svekke planten med tegn som vises først når bladene blir gule på edderkoppplanten.

Planter kan også få gule blader hvis de flyttes til et nytt miljø. Det er rett og slett et symptom på sjokk og vil forsvinne når planten tilpasser seg sine nye omgivelser.

Overflødig mineraler i springvannet kan også forårsake misfargede blader. Bruk regnvann eller destillert vann når du vanner edderkoppplanter.

sykdom

En edderkoppplante med gule blader kan også lide av en ernæringsmessig mangel, men hvis du gjødsler og skifter jord årlig, er det mer sannsynlig at det er en sykdom. Sjekk om beholderen planten er i renner fritt. Å sette potten på en tallerken og holde røttene våte kan forårsake muggproblemer og mulig rotråte. Vann planten din når den øverste halvtommeren (1,5 cm.) føles tørr å ta på. Unngå overvanning, men ikke la planten tørke ut.

Edderkoppplanter har få andre sykdomsproblemer enn rust og rotråte, men rotråte kan være alvorlig. Når du ser blader av edderkoppplanter som blir gule og er en entusiastisk vanner, fjern planten fra beholderen, skyll røttene, skjær bort eventuelle myke eller mugne deler og ompotter i et sterilt pottemedium.

skadedyr

Inndørs planter får ikke mange skadedyrproblemer med mindre de kommer fra barnehagen medinsekter eller du introduserer en ny potteplante som har haikere. Setter du planten din ute om sommeren, vil den bli utsatt for mange skadeinsekter. Mest vanlig er sugende insekter hvis fôringsatferd reduserer saften i planten og kan introdusere sykdommer.

Se etter mellus, bladlus, skjell, hvitfluer og midd. Bekjemp disse med en god hagebruksåpe og ved å skylle bladene for å fjerne skadedyrene. Plasser planten der luftsirkulasjonen er god etter skylling av bladene slik at bladverket kan tørke av raskt. Neem olje er også effektiv.

Anbefalt: