Spotted asparges Beetle Lifecycle - How To Prevention flekkete aspargesbiller

Innholdsfortegnelse:

Spotted asparges Beetle Lifecycle - How To Prevention flekkete aspargesbiller
Spotted asparges Beetle Lifecycle - How To Prevention flekkete aspargesbiller

Video: Spotted asparges Beetle Lifecycle - How To Prevention flekkete aspargesbiller

Video: Spotted asparges Beetle Lifecycle - How To Prevention flekkete aspargesbiller
Video: I work at the Private Museum for the Rich and Famous. Horror stories. Horror. 2024, Kan
Anonim

Å dyrke asparges er en langsiktig investering. Det kan ta flere år å etablere en aspargesflekk nok til å produsere en betydelig spiselig avling. Når den først tar tak, bør den imidlertid produsere mange spyd pålitelig hver vår i mange år fremover. Det er derfor det kan være spesielt ødeleggende når et aspargesplaster blir offer for skadedyr. En veldig vanlig aspargesskade er den flekkete aspargesbillen. Fortsett å lese for å lære noen fakta om flekkete aspargesbiller og hvordan du kan forhindre flekkete aspargesbiller.

flekkete aspargesbiller i hager

Asparges er favorittmaten til to svært like insekter: aspargesbillen og flekkaspargesbillen. Av de to er den flekkete aspargesbillen mye mindre av bekymring, så det er viktig å kunne skille dem fra hverandre.

Aspargesbillen er blå eller svart med seks off-white flekker på ryggen. Flekkaspargesbillen har derimot en rusten oransje farge med varierende antall svarte flekker på ryggen. Selv om aspargesbiller kan forårsake noen reell skade på en avling, er det ikke stor bekymring å ha sett aspargesbiller i hager på grunn av når eggene klekkes.

Den flekketeaspargesbillens livssyklus er slik at larvene dukker opp akkurat i tide til å spise aspargesbærene, lenge etter at aspargesen har passert sitt første høstingsstadium. Med mindre du dyrker asparges for å samle frøene, bør dette ikke være noe problem.

Hvordan bli kvitt flekkete aspargesbiller

Selv om det egentlig ikke er noen grunn til å være bekymret å ha sett aspargesbiller i hager, kan det være lurt å bli kvitt dem. Å kontrollere flekkete aspargesbiller kan gjøres på noen forskjellige måter.

En veldig enkel og ganske effektiv metode er håndfjerning. Hvis du har en liten aspargeslapp, plukk bare av de enkelte insektene og slipp dem i en bøtte med såpevann. Du har kanskje en blanding av voksne biller og larver.

En annen god og veldig effektiv metode er å plante kun hannplanter - disse vil ikke danne bær og bør ikke tiltrekke seg flekkete aspargesbiller.

Anbefalt: