Behandling av aspargesbiller på planter – Hvordan bli kvitt aspargesbiller

Innholdsfortegnelse:

Behandling av aspargesbiller på planter – Hvordan bli kvitt aspargesbiller
Behandling av aspargesbiller på planter – Hvordan bli kvitt aspargesbiller

Video: Behandling av aspargesbiller på planter – Hvordan bli kvitt aspargesbiller

Video: Behandling av aspargesbiller på planter – Hvordan bli kvitt aspargesbiller
Video: 10 признаков того, что у вас проблемы с почками 2024, Kan
Anonim

Det plutselige utseendet til fargerike oransje og svarte biller i hagen din kan føles som et godt tegn – tross alt er de muntre og ser ut som marihøner. Ikke la deg lure. Til tross for den lignende fargen, gir aspargesbiller på planter problemer.

Kontroll av aspargesbiller

Det er to hovedtyper av aspargesbille: den vanlige aspargesbillen og den flekkaspargesbille. Begge er primært oransje, men den vanlige aspargesbillen har svarte vinger prikket med hvite, mens den flekkete aspargesbillen er helt oransje prikket med svart. Å kontrollere aspargesbiller er imidlertid det samme, uavhengig av art.

Aspargesbiller er (ikke overraskende) mest vanlig og skadelig på aspargesplanter. Både voksne og larver lever av spydene og tuppene, og gir dem arr. Spyd blir ekstremt uappetittlig når frass farger dem og egg avsettes i tuppene. I tillegg vil larvene til den flekkete aspargesbillen livnære seg inne i utviklende bær og konsumere løvverk.

Hvordan bli kvitt aspargesbiller

I de fleste situasjoner anbefales organisk behandling for aspargesbiller, med mindre bestandene er enorme eller aspargesplanter er i alvorlig fare. Så snart du legger merke til aspargesbiller, begynn å håndplukke dem daglig, og kast dem i en bøtte med såpevann. Hvis du ser noen brune egg på spydene, sørg for å skrape disse også.

Å kutte aspargesskudd etter hvert som de dukker opp og ikke ha mer enn to dager mellom innhøstingen, kan bidra til å forhindre at egg klekkes. Selv om spydene er forurenset med egg, kutt dem så snart de er store nok til å høstes.

Neem olje kan påføres plantinger som har alvorlige angrep, spesielt i år hvor høsting ikke anbefales. Belegg spydene grundig, bruk neem på nye spyd hver uke. Å samle bær på slutten av sesongen kan bidra til å holde flekkete aspargesbiller i sjakk.

Hvis aspargesbille på planter er alvorlige og umiddelbar kontroll er nødvendig for å redde aspargesen din, kan både pyretrin og malathion brukes uten å forårsake alvorlig skade på nyttige insekter. Disse kjemikaliene er korttidsvirkende, varer bare noen få dager, men potente. Biller som stadig kommer og kommer på en aspargessti kan bli slått tilbake med permetrin, men vær oppmerksom på at dette kjemikaliet har mye lengre varighet og vil drepe de fleste insekter som kommer i kontakt med aspargesstanden.

Anbefalt: