Peony-Leaf Voodoo Lily Plants - Lær om Voodoo Lily With Peony Leaves

Innholdsfortegnelse:

Peony-Leaf Voodoo Lily Plants - Lær om Voodoo Lily With Peony Leaves
Peony-Leaf Voodoo Lily Plants - Lær om Voodoo Lily With Peony Leaves

Video: Peony-Leaf Voodoo Lily Plants - Lær om Voodoo Lily With Peony Leaves

Video: Peony-Leaf Voodoo Lily Plants - Lær om Voodoo Lily With Peony Leaves
Video: Voo doo lily winter storage 2024, April
Anonim

Hvis du er som meg og tiltrukket av rare og unike ting, blir det ikke mye merkeligere enn voodooliljeplanter med peonblader. Ikke et ekte medlem av liljefamilien, peonbladvoodooliljer eller Amorphophallus paeoniifolius er medlemmer av aroidfamilien. Voodoo-liljer er kanskje mest kjent for den unike duften av blomstene deres, som beskrives som å lukte som råtnende kjøtt. Fortsett å lese for å lære mer om å dyrke en peonbladvoodoolilje.

Om Peony-Leaf Voodoo Lilies

Denne spesifikke arten av voodooliljer med peonblader (derav navnet) ble introdusert av hagebruker Alan Galloway. Den ble oppdaget i Phang Nga, Thailand i 2011. Disse viltvoksende, pionbladede voodooliljene var omtrent 9 fot (2,5 m) høye og 9 fot (2,5 m) brede. Beholderdyrkede arter er rapportert å bli 1,5 m høye og brede.

Peon-blad voodooliljer produserer en stor grønn-lilla spade, som vokser ut en stor lilla-svart spadix. På spissen av spadix er en stor, rynket lilla knute som på en måte ligner en rynket lilla hjerne. Det er denne blomsten, eller spathe og spadix, som gir fra seg den harske duften av råtnende kjøtt.

Mens dette gjør det til enekstremt interessant plante, det er en du kanskje ikke vil ha i hjemmet når den blomstrer på senvinteren til forsommeren. Denne lukten kan frastøte naboene dine, men den tiltrekker pollinatorer til planten. Blomsten etterfølges av en tykk brun og grønn flekket stilk som produserer store paraplylignende bladverk som ligner pionbladverket med samme navn.

Å dyrke en Peony-Leaf Voodoo Lily Plant

Peonbladvoodooliljeplanter er hardføre stauder i sone 9-11. I kjøligere klima dyrkes de som ettårige, som cannas eller georginer. Knollene graves opp og lagres på et kjølig, tørt sted gjennom vinteren. I tropiske områder i sone 9-11 vil peonbladliljeknoller naturalisere seg og også produsere frø som vil selvså.

Disse frøene kan også samles for å plante senere. Knollene kan også deles. Disse knollene må plantes dypt for å støtte de veldig store luftdelene av planten. I mange asiatiske land, som Indonesia, blir disse knollene spist – utlån til det alternative navnet elefantfot-yam, for ikke å forveksle med skilpaddeplante som deler det samme alternative navnet. Noen rapporterer imidlertid om allergiske reaksjoner på håndtering av knollen.

Omsorg for voodooliljer krever ikke mye arbeid. Selv om de ser veldig eksotiske ut, krever de ikke noe spesielt for å vokse. De foretrekker et lett skyggelagt område, med litt sur jord. Gjødsle pionbladvoodooliljeplanter annenhver måned på senvinteren til forsommeren med gjødsel med høyt fosforinnhold, som 15-30-15.

Anbefalt: