Troubleshooting Houseplant Leaf Drop - Reasons For A Houseplant Dropping Leaves

Troubleshooting Houseplant Leaf Drop - Reasons For A Houseplant Dropping Leaves
Troubleshooting Houseplant Leaf Drop - Reasons For A Houseplant Dropping Leaves

Video: Troubleshooting Houseplant Leaf Drop - Reasons For A Houseplant Dropping Leaves

Video: Troubleshooting Houseplant Leaf Drop - Reasons For A Houseplant Dropping Leaves
Video: STOP YOUR PLANT FROM LOSING LEAVES | Plant leaves dropping 🍂! 2024, April
Anonim

Hei! Min potteplante mister blader! Det er ikke alltid lett å diagnostisere stueplanteblader, siden det er flere mulige årsaker til dette bekymringsfulle problemet. Les videre for å finne ut hva du skal gjøre når bladene faller av potteplanter.

Før du blir for opprørt over at en potteplante mister blader, må du huske på at det kanskje ikke er noe problem engang med fall av potteplanter. Selv sunne potteplanter slipper blader fra tid til annen – spesielt de nederste bladene. Men hvis blader som faller fra potteplanter ikke erstattes av friske, bør du vurdere følgende muligheter:

Miljøendringer: Mange planter er ekstremt følsomme for endringer i miljøet, inkludert drastiske forskjeller i temperatur, lys eller vanning. Dette skjer ofte når en ny plante flyttes fra et drivhusmiljø til hjemmet ditt, når uteplanter flyttes innendørs for vinteren, eller etter at en plante er ompottet eller delt. Noen ganger kan en plante gjøre opprør når den flyttes til et annet rom. Ofte (men ikke alltid) er bladfall på stueplante på grunn av miljøendringer midlertidig, og planten vil sprette seg tilbake.

Temperature: Ofte kan overdreven varme eller kuldetrekkskylden for at en potteplante mister blader. Hold planter unna trekkfulle dører og vinduer. Vær forsiktig med å plassere planter på vinduskarmene, som kan være for varmt om sommeren og for kaldt om vinteren. Hold planter unna peiser, klimaanlegg og varmeventiler.

skadedyr: Insekter er vanligvis ikke den vanligste årsaken til at blader faller fra potteplanter, men det lønner seg likevel å ta en nærmere titt på bladene. Se etter skjellinsekter, melbugs og bittesmå edderkoppmidd, som er vanskelig å se med det blotte øye. Selv om noen planteskadegjørere kan fjernes med en tannpirker eller bomullspinne, kan de fleste enkelt behandles med insektdrepende såpespray.

Fertilitetsproblemer: Hvis du merker at bladene blir gule før de faller, kan planten mangle visse næringsstoffer. Gjødsle regelmessig om våren og sommeren med et produkt formulert for innendørs planter.

Vann: Ikke hopp til konklusjonen at tørr jord er skylden når bladene faller av potteplanter, da problemet kan skyldes enten over- eller under- vanning. Selv om noen innendørs planter liker gjennomgående fuktig (men aldri bløt) jord, bør de fleste planter ikke vannes før toppen av potteblandingen føles litt tørr. Bruk lunkent vann, siden veldig kaldt vann kan føre til at stueplanteblader faller, spesielt i vintermånedene.

fuktighet: Enkelte planter er utsatt for bladfall når luften er veldig tørr. Et fuktighetsbrett med et lag med våte småstein er en effektiv måte å rette opp lav luftfuktighet på. Det kan også hjelpe når du grupperer planter sammen.

Anbefalt: