Treating Dogwood Leaf Diseases - Help For A Dogwood Tree Dropping Leaves

Innholdsfortegnelse:

Treating Dogwood Leaf Diseases - Help For A Dogwood Tree Dropping Leaves
Treating Dogwood Leaf Diseases - Help For A Dogwood Tree Dropping Leaves

Video: Treating Dogwood Leaf Diseases - Help For A Dogwood Tree Dropping Leaves

Video: Treating Dogwood Leaf Diseases - Help For A Dogwood Tree Dropping Leaves
Video: Home Gardener - Tree Problems - Dog Wood 2024, Kan
Anonim

Det finnes en rekke sykdommer og skadedyr som kan stresse kornelen din og forårsake kornellbladfall. Det er norm alt å se løv falle om høsten, men du bør ikke se et korneltre slippe løv om sommeren. Når bladene faller av kornel om sommeren, kan det bety en alvorlig sykdom, feil plassering eller dyrkingsproblemer. La oss undersøke riktig dyrking og betingelser for trærne og se hva som kan gjøres med å behandle en syk kornel.

Hvorfor faller bladene av kornell?

Dogwoods er elegante, vakre prydtrær med flere sesongmessige utstillinger. Deres ovale til hjerteformede blader blir dypere til røde og oransje om høsten. De grønne bladene tilfører sjarm og bevegelse i vekstsesongen og setter et perfekt bakteppe for de lyse blomsterlignende dekkbladene. Dogwood-bladdråpe er ikke bare et stygt problem, men det kan bety undergang for en plante på grunn av redusert kraft. Det er viktig å finne årsaken og bevare det energisamlende bladverket.

Dogwood-planter trenger sur godt drenert jord i full til delvis skygge. Unnlatelse av å gi disse forholdene vil oppmuntre til sykdoms- og skadedyrproblemer.

skadedyr som forårsaker løvfall

Noen av de vanligste skadedyreneårsakene til at et korneltre mister blader er:

  • Borinsekter
  • Skala
  • Dogwood sagflue

Insektskadedyr er vanligvis de enkleste å diagnostisere. Borere etterlater hauger av sagflis nær hullene de lager, skjell er synlige som små pansrede støt langs stilkene og sagfluelarver forårsaker skjelettformede blader med hvitaktig pulverbelegg. Borer og skjell reagerer på passende insektmidler mens sagfluelarver er store og tydelige nok til å plukke og ødelegge dem for hånd. Å behandle en syk kornel er litt vanskeligere og krever riktig diagnose av sykdommen.

Behandling av kornelbladsykdommer

Sykdommer av kornel er de vanlige mistenkte når bladene faller for tidlig og inkluderer:

  • Mugg
  • Løvflekksykdom
  • Canker
  • Anthracnose

En av de mest tilbakevendende årsakene til bladfall er pulveraktig mugg. Mange varianter av planter kan få denne soppinfeksjonen, som gjør at blader får et hvitt belegg og til slutt kveles og dør. Hvis et tre har mye pulveraktig mugg, påvirkes treets generelle helse på grunn av minimal høsting av solenergi. Soppdrepende midler kan være effektive, eller du kan beskjære de infiserte områdene. Hvis sykdommen er et vanlig problem i ditt område, er det best å velge en kultivar som er motstandsdyktig mot mugg.

Løvflekksykdom forekommer også på kvister og knopper. Det forårsaker brunlige brunfargede flekker på løvverk, spesielt på skyggefulle trær etter kraftig regn i de varme årstidene. Beskjær ut berørte stilker og blader og ødelegg plantematerialet.

Kronekreft er en alvorlig sykdom som til slutt vil binde treet, og forårsaker ikke bare bladfall, men fullstendig dø tilbake. Treet må fjernes og destrueres.

Antraknose påvirker mange prydplanter. Den er preget av lilla flekker på dekkblader og blader om våren. Vanligvis er ingen behandling nødvendig, men i alvorlige tilfeller, bruk soppdrepende middel ved knoppbrudd. Følg med sprayen hver 7. til 14. dag til alle bladene har åpnet seg.

Anbefalt: