Mandeltrevarianter - Lær om forskjellige mandeltrær for hager

Innholdsfortegnelse:

Mandeltrevarianter - Lær om forskjellige mandeltrær for hager
Mandeltrevarianter - Lær om forskjellige mandeltrær for hager

Video: Mandeltrevarianter - Lær om forskjellige mandeltrær for hager

Video: Mandeltrevarianter - Lær om forskjellige mandeltrær for hager
Video: Polop - Bienvenidos a un precioso municipio en la montaña! #emigraraespaña #polop #alicante 2024, Kan
Anonim

Hvis du planter mandeltrær, må du velge blant mange forskjellige mandeltrær og mandeltrekultivarer. Ditt valg må ta hensyn til en rekke faktorer. Les videre for informasjon om typer mandeltrær.

varianter av mandel

For de som dyrker mandeltresorter kommersielt, inkluderer hensynet til å velge trær størrelsen og kvaliteten på nøttehøsten. Som hjemmegartner er du kanskje mer interessert i å skaffe lettstelte mandeltrekultivarer som vil trives i ditt klima.

Selv om noen få selvfertile varianter av mandler er tilgjengelige, er de ikke problemfrie. Det er bedre å velge kompatible kombinasjoner av mandeltrekultivarer enn individuelle trær.

Hvis du forsker på forskjellige mandeltrevarianter, vil du finne dusinvis av typer mandeltrær tilgjengelig. De er forskjellige i aspekter som er viktige for en gartner: blomstringstidspunkt, moden størrelse, pollenkompatibilitet og motstand mot sykdommer og skadedyr.

Bloom Time

Bloomstid er viktig hvis du bor i et kjøligere område. Hvis du bor i den lave enden av mandeltreets hardhetsområde, kan det være lurt å velge mandelvarianter somblomstrer senere enn tidligere. Dette forhindrer tap av blomster til sen frost.

Sent-blomstrende mandler inkluderer:

  • Livingston
  • Oppdrag
  • mono
  • Padre
  • Ruby
  • Thompson
  • Planada
  • Ripon

Generelt trives mandeltrær i U. S. Department of Agricultures plantehardhetssone 5 til 9. Men dette gjelder ikke alle mandeltrekultivarer, så sjekk nøye sonene for hvilken mandeltrekultivar du velger.

Pollenkompatibilitet

Forutsatt at du planlegger å få to mandeltrevarianter for å bestøve hverandre, må du være sikker på at pollen deres er kompatibel. Ikke alle er det. Når du kjøper to eller flere trær, vil du være sikker på at deres blomstringsperiode overlapper hverandre. Ellers kan de ikke bestøve hverandre hvis de ikke blomstrer samtidig, selv om pollen er kompatibel.

Størrelser på forskjellige mandeltrær

Størrelse på mandeltrær kan være en kritisk vurdering i en liten hage. Den modne størrelsen på trær kan variere fra 12 fot (3,5 m.) til 20 fot (6 m.) høye og brede, avhengig av hvilken type mandel som dyrkes.

Carmel er en av de mindre variantene og sprer seg ikke like bredt som den er høy. Monterey er kort, men sprer seg.

Anbefalt: