Insekter i mandeltre: tips for behandling av skadedyr på mandeltrær

Innholdsfortegnelse:

Insekter i mandeltre: tips for behandling av skadedyr på mandeltrær
Insekter i mandeltre: tips for behandling av skadedyr på mandeltrær

Video: Insekter i mandeltre: tips for behandling av skadedyr på mandeltrær

Video: Insekter i mandeltre: tips for behandling av skadedyr på mandeltrær
Video: 7 Pests You Probably Have In The Garden (And What To Do) 2024, Kan
Anonim

Mandel er ikke bare deilig, men også næringsrik, så mange prøver seg på å dyrke sine egne nøtter. Dessverre er ikke mennesker de eneste som liker mandler; det er mange insekter som spiser mandler eller treets løvverk. Når du behandler skadedyr på mandeltrær, er det viktig å gjenkjenne symptomer på mandeltre. Følgende artikkel inneholder informasjon om mandeltreinsekter og behandling av mandelskadedyr.

mandeltreinsekter

Det er ganske mange insekter som spiser mandler, eller rettere sagt mer vanlig treets løvverk. Maur, spesielt sørlige brannmaur og fortausmaur, elsker mandler like mye som deg. Store kolonier av disse kan ødelegge en nøttehøst, men er vanligvis ikke et stort problem.

Bladlus og skjell, bittesmå saftsugende vampyrer, lever i kolonier og forårsaker gule bladflekker, deformitet i blader og blomster. Tilstedeværelsen av noen av disse insektene fører til en høyere forekomst av maur. Hvorfor? Disse insektene utstråler honningdugg som sotet mugg vokser på, men det tiltrekker seg også maur. Maurene, til gjengjeld for honningdugg, fungerer som beskyttere mot rovinsekter til skjell og bladlus.

For å kvitte treet for skjell og bladlus, prøv en hard spray frahageslangen for å løsne dem. Beskjær og ødelegg områder med kraftig angrep og spray treet med en insektmiddelsåpe eller hagebruksolje.

Teltlarvene fôrer fra april til juni og skjeletter løvet. Når det bare er noen få av disse på treet, krever behandling av disse skadedyrene på mandeltrær ganske enkelt håndplukking og avhending av dem. Ved større angrep beskjærer du sterkt angrepne kvister og greiner og ødelegger dem. Et insektmiddel kan være nødvendig i tilfelle av et stort antall teltlarver.

Løvrullarver har grønne kropper med svarte hoder. De lever av mandeltreknopper akkurat når de åpner seg. Vanligvis er bestanden av bladruller liten og kan stå i fred, men hvis det er en stor bestand, er Bacillus thuringiensis ofte nyttig.

Flere typer borere kan ramme et mandeltre. Alle av dem går gjennom det ytre laget av bark og inn i cambia, eller indre tre. Borer er vanskelige å behandle siden de er under et lag med bark. Hvis treet er sunt, vil det sannsynligvis ikke pådra seg noen varig skade fra borerne. Kraftige angrep må kanskje kontrolleres med sprøytemidler. Dette avhenger av hvilken type borer treet ditt har, så sjekk med ditt lokale utvidelseskontor for informasjon om identifisering av borere og henvisninger til insektmidler.

Stillehavs-, toflekkete eller jordbæredderkoppmidd er veldig små insekter som spinner små nett. De suger også på bladene på treet, noe som resulterer i gulning og for tidlig fall av blader. Edderkoppmidd trives i tørre, støvete forhold. For å hindre edderkoppmidd, beholdtreet vannes konsekvent og området rundt fuktig. Vask også edderkoppmiddene av løvet. For kraftige angrep, bruk en insektdrepende såpe av hagebruksolje i hvilesesongen.

Løvfotede insekter bærer kamuflasje, bladlignende sporer på bakbena for å beskytte mot rovdyr. I likhet med de mandelelskende maurene, lever også bladføtter av treets nøtter når de utvikler seg. Dette kan drepe det utviklende frøet. De legger også eggene sine inne i nøtteskroget som igjen utvikler seg unorm alt. Bladfootlynger er mest aktive tidlig på våren, men infiltrerer vanligvis ikke mandeltrær. Hvis de gjør det, kan en påføring av insektmiddel være på sin plass. Likevel kan det hende at dette ikke dreper eggene som ligger inne i nøtten, og de kan fortsette å falle fra treet i opptil en uke etter påføring.

For det meste er mandler spenstige og delvis motstandsdyktige mot skadedyr. Selv insektene som er oppført ovenfor har ganske små symptomer på mandeltre-skadedyr, og behandlinger av mandelskadedyr er vanligvis av den mer godartede varianten, for eksempel en jevn vannstrøm eller påføring av hagebruksolje eller insektmiddelsåpe.

Anbefalt: