Buddleia bladflekk - hva som forårsaker brune flekker på blader av sommerfuglbusk

Innholdsfortegnelse:

Buddleia bladflekk - hva som forårsaker brune flekker på blader av sommerfuglbusk
Buddleia bladflekk - hva som forårsaker brune flekker på blader av sommerfuglbusk

Video: Buddleia bladflekk - hva som forårsaker brune flekker på blader av sommerfuglbusk

Video: Buddleia bladflekk - hva som forårsaker brune flekker på blader av sommerfuglbusk
Video: Q&A – Why does my hydrangea have brown dark spots all over? 2024, April
Anonim

Den ville skjønnheten og de godt duftende blomstene til sommerfuglbusken (Buddleia davidii) gjør den til et uerstattelig medlem av landskapet. Disse tøffe buskene vokser raskt; tiltrekke pollinatorer, som sommerfugler; og motstå sykdom som champs. De er utmerkede valg for landskap med lite vedlikehold, men selv disse lavpleieplantene kan få problemer av og til.

Brune flekker på sommerfuglbuskens blader er et vanlig symptom hos Buddleia når problemer oppstår. Buddleia-bladflekken er imidlertid ikke noe å bekymre seg for, så lenge du finner ut hva som forårsaker det og håndterer det umiddelbart.

Sommerfuglbusken har brune bladflekker

Dykkere blir ofte skremt når bladflekker plutselig dukker opp og sprer seg over bladoverflater. Buddleia-blader med flekker kan være forårsaket av noen forskjellige problemer, inkludert soppsykdom og saftsugende skadedyr. En sommerfuglbusk med flekkete blader bør kontrolleres nøye fra topp til bunn før behandling, bare for å være sikker på at du har grepet den rette skyldige.

Soppbladflekker og dunmugg forårsaker mange utbredte flekker, som varierer i farge fra gul til brunbrun og til og med svart eller brun. Disse flekkene kan være sirkulære eller uregelmessige, men de utvikler vanligvis fruktlegemer kort tid etter at de har lagetutseende. Soppsykdommer trenger fuktige forhold for å ta tak.

Skadedyr, som den firkantede plantefeilen og edderkoppmidd, kan forårsake brune flekker der de har spist på undersiden av bladene. Fire-linede plante insekter er unnvikende, men kan observeres spise på bladvev hvis du ser nøye. Disse svarte insektene har gulgrønne striper som løper fra forsiden til ryggen som voksne, eller ser røde ut med små svarte markeringer som unge.

Edderkoppmidd er så små at du kanskje bare legger merke til små bevegelige prikker og fin silke der det har oppstått skade. De forårsaker vanligvis et skademønster kjent som stippling, der mange små brune til brune prikker vises på plantebladoverflater. Disse flekkene vil vokse sammen etter hvert som kolonien utvides.

Treating Buddleia Leaf Spot

Hvis de aktuelle bladflekkene er få og ikke sprer seg aggressivt, anbefales ikke behandling, siden mange nyttige insekter bruker sommerfuglbusk som matkilde. Bare plukk av de skadede bladene og kast dem vekk fra planten. Den aggressive veksten av Buddleia vil raskt erstatte de manglende bladene.

Soppsykdommer som bladflekker og dunmugg oppmuntres av høy luftfuktighet, så å åpne opp kalesjen ved å tynne innsiden og beskjære busken vekk fra strukturer kan bidra til å ødelegge soppen. Hvis det sprer seg raskt, eller beskjæring ikke ser ut til å hjelpe, vil sprøyting av både øvre og nedre bladoverflater med neemolje hver 7. til 10. dag ødelegge bladsoppsykdommer på kort tid.

Plantefeil kan håndplukkes av planten og knuses ellerf alt i en bøtte med såpevann hvis antallet er stort. Vanligvis er dette ikke nødvendig, siden disse feilene vises i bare en kort periode og sjelden i stort antall. Edderkoppmidd, derimot, bør behandles med neemolje eller insektdrepende såpe ukentlig til nye skader stopper; de er vanskelige å se, så du må stole på plantens helse for å vite når disse skadedyrene er borte for alltid.

Anbefalt: