Treating Blueberry Septoria Leaf Spot - How To Deal With Septoria Leaf Spot Of Blueberries

Innholdsfortegnelse:

Treating Blueberry Septoria Leaf Spot - How To Deal With Septoria Leaf Spot Of Blueberries
Treating Blueberry Septoria Leaf Spot - How To Deal With Septoria Leaf Spot Of Blueberries

Video: Treating Blueberry Septoria Leaf Spot - How To Deal With Septoria Leaf Spot Of Blueberries

Video: Treating Blueberry Septoria Leaf Spot - How To Deal With Septoria Leaf Spot Of Blueberries
Video: Q&A - I have a blueberry that has rusty looking spots. Is there a cure for this? 2024, Kan
Anonim

Septoria-bladflekk, også kjent som septoria-blight, er en vanlig soppsykdom som rammer en rekke planter. Septoria bladflekk av blåbær er utbredt i mange deler av USA, inkludert Sørøst og Stillehavet nordvest. Selv om septoria i blåbær ikke alltid er dødelig, kan det ta tak og svekke planter så alvorlig at de er usunne og ute av stand til å bære frukt.

Den dårlige nyheten er at du sannsynligvis ikke vil være i stand til å utrydde sykdommen fullstendig. Den gode nyheten er at septoria-bladflekkkontroll er mulig hvis du fanger det tidlig nok.

Årsaker til Septoria-bladflekker med blåbær

Soppen som forårsaker septoria-bladflekker i blåbær lever av ugress og planterester, spesielt infiserte blader som faller fra planten. Den trives i fuktige forhold, og sporene sprutes på stilker og blader av vind og vann.

Symptomer på blåbær med Septoria-bladflekker

Septoria-bladflekk på blåbær er lett å kjenne igjen på de små, flate eller litt nedsunkne lesjonene på stilker og blader. Lesjonene, som har grå eller brune sentre med lilla-brune marginer, har en tendens til å være meralvorlig på unge planter med ømme blader, eller på de nedre grenene på større planter. Noen ganger utvikler det seg små svarte flekker, som faktisk er sporer, i midten av flekkene.

Snart kan bladene gulne og falle fra planten. Symptomene har en tendens til å være mer alvorlige på unge blåbærbusker med ømme blader, eller på de nedre grenene til større planter.

Treating Blueberry Septoria Leaf Spot

Septoria-bladflekkkontroll begynner med forebygging.

  • Plantesykdomsresistente kultivarer.
  • Spre et lag med mulch under blåbærbuskene. Mulchet vil forhindre at sporer spruter på løvet. Vann ved bunnen av planten og unngå overvanning.
  • Beskjær blåbærbusker skikkelig for å sikre riktig luftsirkulasjon. På samme måte må du tillate tilstrekkelig avstand mellom plantene.
  • Kontroller ugress. Sporer lever ofte på løvet. Riv og brenn nedfallne blader og planterester, ettersom sporene overvintrer i infisert plantemateriale.
  • Soppdrepende midler kan hjelpe hvis du sprayer dem før symptomene dukker opp, og deretter gjenta med et par uker til slutten av sommeren. En rekke kjemiske soppdrepende midler er tilgjengelige, eller du kan prøve organiske produkter som inneholder kaliumbikarbonat eller kobber.

Anbefalt: