Treating Blueberry Stem Blight: How To Recognize Blueberry Stem Blight Symptoms

Innholdsfortegnelse:

Treating Blueberry Stem Blight: How To Recognize Blueberry Stem Blight Symptoms
Treating Blueberry Stem Blight: How To Recognize Blueberry Stem Blight Symptoms

Video: Treating Blueberry Stem Blight: How To Recognize Blueberry Stem Blight Symptoms

Video: Treating Blueberry Stem Blight: How To Recognize Blueberry Stem Blight Symptoms
Video: Don't Make These 7 Mistakes In The Blueberry Growing Process 2024, April
Anonim

Stengelskade på blåbær er en betydelig sykdom som er mest utbredt i det sørøstlige USA. Etter hvert som infeksjonen skrider frem, dør unge planter i løpet av de to første årene etter planting, så det er viktig å gjenkjenne symptomer på blåbærstam så tidlig som mulig i infeksjonsperioden. Følgende informasjon om blåbærstammesyke inneholder fakta om symptomer, overføring og behandling av blåbærstammesyke i hagen.

Info om blåbærstilk

Men oftere referert til som 'blåbær-nedgang', er stengelskade på et blåbær forårsaket av soppen Botryosphaeria dothidea. Soppen overvintrer i infiserte stengler og infeksjon skjer gjennom sår forårsaket av beskjæring, mekanisk skade eller andre stengelsykdomssteder.

Tidlige symptomer på stengelskade på blåbær er klorose eller gulning, og rødhet eller uttørking av løvverk på en eller flere grener av planten. Inne i infiserte stengler blir strukturen en brun til solbrun nyanse, ofte på bare den ene siden. Dette nekrotiske området kan være lite eller omfatte hele lengden av stilken. Symptomer på blåbærdød blir ofte forvekslet med vinterkuldeskade eller annen stilksykdommer.

Unge planter ser ut til å være mest mottakelige og har høyere dødelighet enn etablerte blåbær. Sykdommen er mest alvorlig når infeksjonsstedet er ved eller i nærheten av kronen. Vanligvis fører imidlertid infeksjonen ikke til tap av en hel plante. Sykdommen går norm alt etter hvert som de infiserte sårene gror over tid.

Treating Blueberry Stem Blight

De fleste infeksjoner med stengelsyke oppstår i den tidlige vekstsesongen om våren (mai eller juni), men soppen er til stede året rundt i de sørlige delene av USA.

Som nevnt vil sykdommen generelt brenne ut over tid, men i stedet for å risikere muligheten for å miste en blåbæravling på grunn av infeksjon, fjern eventuelt infisert ved. Kutt av alle infiserte stokker 15–20 cm under alle tegn på infeksjon og ødelegg dem.

Soppdrepende midler har ingen effekt i forhold til behandling av blåbærstengel. Andre alternativer er å plante resistente kultivarer, bruke sykdomsfritt plantemedium og minimere skader på planten.

Anbefalt: