What Is A Nanking Cherry: Learn About Growing Bush Cherries

Innholdsfortegnelse:

What Is A Nanking Cherry: Learn About Growing Bush Cherries
What Is A Nanking Cherry: Learn About Growing Bush Cherries

Video: What Is A Nanking Cherry: Learn About Growing Bush Cherries

Video: What Is A Nanking Cherry: Learn About Growing Bush Cherries
Video: Nanking Cherry - Care, harvest, recipe, preserving for winter. 2024, Kan
Anonim

Å dyrke din egen frukt er toppen av mange gartneres drømmer. Når de er etablert, gir frukttrær en pålitelig høsting hvert år. Bortsett fra rutinemessig vedlikehold av trærne, er det eneste virkelige arbeidet plukkingen. Hva om du kunne dyrke kirsebær uten å måtte klatre på en stige for å plukke dem? Hvis det høres spennende ut, kan du vurdere å dyrke buskkirsebær.

Hva er et Nanking Cherry?

Nanking kirsebær (Prunus tomentosa) er en sentralasiatisk art av buskkirsebærtre som er hjemmehørende i Kina, Japan og Himalaya. De ble introdusert i USA i 1882 og er vinterharde i USDA-sonene 3 til 6.

The Nanking kirsebær er en raskt voksende art som setter frukt innen to år. Uten beskjæring kan et Nanking-buskkirsebærtre nå høyder på 15 fot (4,5 m.), men de spredende vekstvanene til Nanking-kirsebæret lar det vokse som en busk eller plantes tett og trimmet inn i en hekk. Det er en tidlig vårblomst som produserer attraktive rosa knopper som blir hvite når de blomstrer.

Er Nanking Kirsebær spiselige?

Brokkirsebærtreet produserer mørkerød frukt på omtrent 1 cm i diameter. De syrlige kirsebærene er spiselige og modnes innJuli og august på den nordlige halvkule (januar og februar på den sørlige halvkule).

Modne Nanking-kirsebær er mykere enn andre kirsebærarter. Den kortere holdbarheten gjør Nanking-kirsebæret mindre ønskelig for kommersielt salg av fersk frukt. Kommersielt ligger verdien deres i produksjon av syltetøy, juice, vin, sirup og paier.

Til hjemmebruk er Nanking-kirsebær høyytende og holder seg friske på treet i to til tre uker etter modning. Det er tilrådelig å nette kirsebærene, siden frukten er attraktiv for innfødte sangfugler. Rutinemessig beskjæring for å kontrollere høyden på Nanking-buskkirsebærtreet vil gjøre det lettere å plukke kirsebærene. Når du dyrker buskkirsebær hjemme, trengs to eller flere trær for krysspollinering.

Høstet frukt kan spises fersk eller konservert for senere konsum. På grunn av deres mindre størrelse, kan pitting være litt mer tidkrevende enn med andre typer kirsebær.

Nanking Bush Cherry Care

Plant Nanking kirsebærtrær på en solrik beliggenhet. De foretrekker en leirholdig jord, men kan dyrkes i mange jordtyper så lenge dreneringen er tilstrekkelig. Buskkirsebær tåler vind og kan plantes som vindfang.

Når det er etablert, krever dyrking av buskkirsebær ikke mye vedlikehold. De har en tendens til å være kortvarige, men varer i 50 år eller mer med riktig omsorg. Få insekter eller sykdommer er rapportert.

Nanking kirsebær forplanter seg ikke til det punktet at de er invasive. I tillegg er arten ganske tørkebestandig, og overlever ofte i områder med minimum 12tommer (31 cm.) med nedbør årlig.

Anbefalt: