What Are Golden Delicious Apples: Information About Golden Delicious Apple Trees

Innholdsfortegnelse:

What Are Golden Delicious Apples: Information About Golden Delicious Apple Trees
What Are Golden Delicious Apples: Information About Golden Delicious Apple Trees

Video: What Are Golden Delicious Apples: Information About Golden Delicious Apple Trees

Video: What Are Golden Delicious Apples: Information About Golden Delicious Apple Trees
Video: Golden Delicious Apples | Bite Size 2024, Kan
Anonim

Golden Delicious epletrær er et flott tillegg til hagehagen. Hvem vil ikke ha et av disse svært "deilige" frukttrærne i landskapet? De er ikke bare enkle å dyrke og fulle av smak, men de har eksistert en stund også, etter å ha blitt introdusert i 1914 av Paul Stark Sr. fra den bemerkelsesverdige Stark Bro's Nurseries. Les videre for mer informasjon om Golden Delicious eplepleie.

Hva er Golden Delicious-epler?

Disse epletrærne er selvbestøvende og ganske hardføre, og trives i USDA-sonene 4 til 9. De middels til store gule eplene har en mild, søt smak som er deilig i paier og tilfører søthet til svinekjøttretter og salater.

Trærene kan finnes i størrelser dverg, 8 til 10 fot (2-3 m.), og semi-dverg, 12 til 15 fot (4-4,5 m.), som passer lett inn i en rekke forskjellige hageplasser. Duftende følgeplanter, som lavendel, rosmarin og salvie, er ikke bare stauder med lite vedlikehold som gjør et attraktivt bed i hagen, men er også fantastiske i høstoppskrifter.

Hvordan dyrke et gyldent deilig epletre

Å dyrke Golden Delicious-epler krever full sol og godt drenert jord. Som de fleste frukttrær foretrekker deikke å ha fuktig jord. En fin, dyp vanning en gang i uken, oftere hvis været er varmt, vil hjelpe treet med å etablere seg og holde det lykkelig hele året.

Det er ikke vanskelig å lære å dyrke et Golden Delicious-epletre. De er varmetolerante og kuldebestandige. Golden Delicious epletrær er selvbestøvende, noe som betyr at de kan dyrkes uten en annen Golden Delicious i hagen din. Siden det er et så produktivt tre, er en del av Golden Delicious epletrepleie å sørge for å tynne ut frukten om våren. Grener kan knekke under vekten av all den vakre frukten.

Med riktig vanning, litt gjødsel om våren og en lett beskjæring om vinteren, vil de voksende Golden Delicious-eplene dine begynne å produsere frukt innen fire til seks år etter planting, eller når trærne når ca. m.) i høyden. Frukten vil være moden i september og vil holde seg i tre til fire måneder i et kjølig rom eller kjøleskap. Sørg for å bruke opp eventuelle urene eller større epler med en gang, da disse vil føre til at alle eplene forfaller mye raskere.

Når du lærer å dyrke et Golden Delicious epletre, får du ikke bare et vakkert tillegg til hagen din, men investerer også i helsen din. Å spise ett eple gir deg 17 % av USDAs anbef alte daglige inntak av fiber og er en velsmakende kilde til vitamin C.

Anbefalt: