Caring For Red Delicious Apple Trees - How To Grow A Red Delicious Apple Tree

Innholdsfortegnelse:

Caring For Red Delicious Apple Trees - How To Grow A Red Delicious Apple Tree
Caring For Red Delicious Apple Trees - How To Grow A Red Delicious Apple Tree

Video: Caring For Red Delicious Apple Trees - How To Grow A Red Delicious Apple Tree

Video: Caring For Red Delicious Apple Trees - How To Grow A Red Delicious Apple Tree
Video: How to Care for Red Delicious Apple Trees 2024, Kan
Anonim

Røde deilige epler, med mer enn 2500 kultiverte varianter i Nord-Amerika, er hjerteformet med knallrødt stripete skall. Denne eplesorten ble oppk alt etter at den kommersielle barnehageeieren smakte og utbrøt «Deilig» i 1892.

Red Delicious Apple Info

Hvis du elsker og beundrer smaken av Red Delicious-epler, må du gjerne lære mer om treet og hvordan du dyrker det i landskapet. Denne generelle informasjonen er ganske nyttig for både dyrkere og forbrukere. Red Delicious trestørrelse varierer fra 10–25 fot (3–8 m.) i høyden og 12–15 fot (4–5 m.) bredt.

Det blir mer attraktivt når det har hvitrosa blomster tidlig på sesongen. Som andre epletrær er den løvfellende, noe som betyr at den vil felle bladene om høsten, noe som gir den beste tiden for beskjæring.

Smaken på frukten er søt og mild. Med lang lagringstid kan eplene brukes til en rekke formål, men er stort sett gode til å spise fersk og lage desserter.

Hvordan dyrke et rødt deilig epletre

Riktig rød Deilig eplepleie er avgjørende for å ha et sunt tre og frukt. Før du planter ditt Red Delicious-tre, lagdin jord er fri for ugress. Grav et hull på ca. 2-3 fot (.60-.91 m.) dypt og tilsett litt organisk gjødsel eller kompost i hullet. Sørg for at planten din er sunn og fri for sykdom eller skade. Løsne jorda rundt rotklumpen, da det vil hjelpe røttene å trenge ned i jorden.

Hvis du er interessert i å plante et podet Red Delicious epletre, så sørg for at podeunionen er minst 2 tommer (5 cm) over jordoverflaten.

Før du dyrker Red Delicious epletrær, velg pollinerende varianter som er kompatible, som Gala, Fuji og Granny Smith, og som passer i ditt område. Red Delicious bestøver ikke av seg selv, men kryssbestøves, for det meste med Golden Delicious og Gala. For maksimal produksjon må planteavstanden vurderes – 12-15 fot (4-5 m.) fra hverandre for halvdverg Red Delicious-trær og 10 fot (3 m.) fra hverandre for dvergvarianter.

Røde deilige epletrær er solelskende og trenger minst seks timer med direkte, ufiltrert sollys hver dag.

Treet vokser godt i sur, veldrenert og fuktig jord. Generelt må jorda være porøs og supplert med høy eller annet organisk materiale for å holde den fuktig og full av næringsstoffer.

Den er utsatt for tørkestress, så en skikkelig vanningsplan er avgjørende for Red Delicious-epler i frukthagen. I nordlige områder er vårplanting foreslått, mens områdene der været er mildt og fuktig, høstplanting også er vellykket.

Anbefalt: