Cameo Apple Tree Care - Lær hvordan du dyrker Cameo-epler hjemme

Innholdsfortegnelse:

Cameo Apple Tree Care - Lær hvordan du dyrker Cameo-epler hjemme
Cameo Apple Tree Care - Lær hvordan du dyrker Cameo-epler hjemme

Video: Cameo Apple Tree Care - Lær hvordan du dyrker Cameo-epler hjemme

Video: Cameo Apple Tree Care - Lær hvordan du dyrker Cameo-epler hjemme
Video: How to Grow Your Own Apples | creative explained 2024, Kan
Anonim

Det er så mange varianter av epler å dyrke, at det kan virke nesten umulig å velge den rette. Det minste du kan gjøre er å gjøre deg kjent med noen av variantene som tilbys, slik at du kan ha en god følelse av hva du går inn på. En veldig populær og elsket variant er Cameo, et eple som kom til verden ved en tilfeldighet. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du dyrker Cameo-epler og Cameo-epletrepleie.

Cameo Apple-informasjon

Hva er et Cameo-eple? Mens de fleste kommersielt tilgjengelige epler er et produkt av streng krysning av forskere, skiller Cameo-epletrær seg ut fordi de ble til av seg selv. Sorten ble først oppdaget i 1987 i en frukthage i Dryden, Washington, som en frivillig ungplante som sprang opp av seg selv.

Mens treets eksakte opphav er ukjent, ble det funnet i en lund med Red Delicious-trær nær en lund med Golden Delicious og antas å være en naturlig kryssbestøvning av de to. Selve fruktene har en gul til grønn bunn under knallrøde striper.

De er middels til store i størrelse og har en fin, jevn, litt langstrakt form. Kjøttet inni er hvittog sprø med en god, søt til syrlig smak som er utmerket for fersk mat.

Hvordan dyrke Cameo-epler

Å dyrke Cameo-epler er relativt enkelt og veldig givende. Trærne har en lang høstperiode fra midten av høsten, og fruktene lagres godt og holder seg bra i 3 til 5 måneder.

Trærne er ikke selvfruktbare, og de er svært utsatt for sedertreplerust. Hvis du dyrker Cameo epletrær i et område der sedertre eple rust er et kjent problem, bør du ta forebyggende tiltak mot sykdommen før symptomene vises.

Anbefalt: