Fantasy hagedesign – tips for å få frem din egen magiske hageinspirasjon

Innholdsfortegnelse:

Fantasy hagedesign – tips for å få frem din egen magiske hageinspirasjon
Fantasy hagedesign – tips for å få frem din egen magiske hageinspirasjon

Video: Fantasy hagedesign – tips for å få frem din egen magiske hageinspirasjon

Video: Fantasy hagedesign – tips for å få frem din egen magiske hageinspirasjon
Video: This Secret Outdoor Fairy Garden Is Magical 2024, Kan
Anonim

Hva er en fantasihage? Fantasihager er vakre, lunefulle landskap fylt med myter, mysterier og magi, drama og drømmer, hemmeligheter, eventyr og romantikk. Når det gjelder fantasihagedesign, er du bare begrenset av fantasien din og ditt eget merke med magisk hageinspirasjon. Her er noen forslag for å stimulere kreativiteten din.

Hvordan lage en magisk hage

Plants: Hver hage trenger planter, og en fantasihage er intet unntak. Planter for fantasihagedesign er opp til deg, så velg de du liker. Hvis du ikke er sikker på hva du skal plante, velg en rekke fargerike, blomstrende planter sammen med grønne planter for kontrast.

Ta med vinplanter som morgenfrue, søte erter eller kaprifol for å klatre over et espalier eller gjerde. Hosta og bregner er ideelle for skyggefulle hjørner og skaper en følelse av fred og romantikk.

Farge: Ikke hold tilbake når det kommer til farger i den magiske hagen din. Inspirasjon til farger finner du i barnebøker som A Secret Garden eller Alice in Wonderland. Filmer som Ringenes Herre eller Avatar er også gode inspirasjonskilder.

Mange fantasihagedesign foreslår rosa og andre pastellfarger, men du kan også fyllehagen din med lilla, røde og andre dristige nyanser.

Aroma: Plant kaprifol eller gammeldagse roser for å fylle fantasihagen din med en søt aroma. Andre aromatiske planter inkluderer:

  • Lilla
  • Freesia
  • Nicotiana
  • Wisteria
  • Jasmine
  • Gardenia

Light: Belysning skaper en magisk, utenomjordisk atmosfære i fantasihagedesign. Vær imidlertid subtil, og pass deg for lys formet som feer eller blomster med mindre du lager en fantasihage for barn.

En rekke hvite ferielys fungerer godt i nesten enhver fantasihage. Hvis du har en dam eller fontene, plasser lysene strategisk der de vil reflektere. Vurder også solcellelys eller tiki-fakler.

Lyd: Din fantasihage er en hage for sansene, så ikke glem lyd. Du kan alltid bruke et par forsiktig klirrende vindklokker, men du kan også vurdere planter som lager sin egen lyd. For eksempel, gråtende trær, prydgress eller planter med frøkapsler som rasler i vinden fungerer bra.

En fontene eller et boblende fuglebad gir en mild lyd av rennende vann.

Life: Du kan bringe liv til en magisk hage ved å legge til finurlig dekor, som feer og nisser. Men hvis du ønsker å live det opp enda mer, oppmuntre dyrelivet til å besøke det.

Hvis du planter blomstrende blomster, kan du forvente at sommerfugler, bier og kolibrier besøker hagen din. Hvis du har en dam eller bekk, vil frosker være hyppige besøkende. En fuglemater vil tiltrekke seg sangfugler, som girbåde lyd og farge.

Anbefalt: