Ideer til hagegjerder – tips for å lage dekorative hagegjerder

Innholdsfortegnelse:

Ideer til hagegjerder – tips for å lage dekorative hagegjerder
Ideer til hagegjerder – tips for å lage dekorative hagegjerder

Video: Ideer til hagegjerder – tips for å lage dekorative hagegjerder

Video: Ideer til hagegjerder – tips for å lage dekorative hagegjerder
Video: 50+ Beautiful Garden Fence Decorating Ideas To Follow | garden ideas 2024, Kan
Anonim

Gjerder er ofte nødvendig for å holde noe inne eller for å holde noe ute. Våre kjæledyr og små barn er blant de mest nødvendige å holde innenfor gjerdene våre. Omvendt ønsker vi å holde andre dyr borte fra gårdene våre og også holde individer med dårlige intensjoner unna. Ofte ender vi opp med å trenge ideer til hagegjerde. Et nytt hagegjerdedesign tjener disse formålene samtidig som det gir nye dekorasjonsutfordringer i landskapet.

Implementering av dekorative hagegjerder

Gjerder for hager utvides ofte til å omfatte hele bakgården og noen ganger også fronten. Avhengig av landskapsdesignet ditt, kan du bruke noen av følgende morsomme hagegjerde-ideer.

Du kan finne utseendet til det nye gjerdet ditt sterkt eller lite attraktivt. Hvis ja, myk opp linjer og legg til farger med plantematerialer og interessante hardscape-funksjoner for å holde dem på plass og styre veksten. Det er mange innovative og uvanlige ideer for å dekorere morsomme hagegjerder på Pinterest og Facebook.

En slik idé er en hylle med avsats med flere nivåer for å holde sukkulente planter. Noen gjerder er laget av paller, andre av treplanker som er igjen fra et annet prosjekt. Noen er konstruertfra sementblokker eller til og med murstein. Ta en titt på de du enkelt kan sette sammen og bruke som dekorasjoner foran gjerdet ditt. De i kaldere klima må kanskje flytte avsatser for å gi vinterbeskyttelse for sukkulentene. Ha det i bakhodet når du bygger eller pusser opp avsatser for gjerdedekorasjon.

Ytterligere ideer for morsomme hagegjerder

Du kan bruke klatre- og blomstrende vinstokker som en del av ideene til hagegjerdet. Bruk lette vinstokker som ikke er for kraftige, spesielt hvis gjerdet ditt er av tre. Ikke plant klatrende eføy som roter og vokser tungt. Disse kan gjøre gjerdet magert over tid. Pasjonsblomst, hyasintbønne og svartøyde Susan-vinstokker er ettårige som dør tilbake om vinteren. Morning glory kan være et godt valg for noen, selv om frøene faller og planten kommer tilbake år etter år. Måneblomsten er en annen frøslippende ettårig som er effektiv for hagegjerdedesign.

Hengende kurver fylt med favorittblomstene dine forskjønner et sterkt hagegjerde. Bruk plast eller andre lette beholdere for å unngå svai i gjerdet. Oppgrader gamle bilderammer for å omringe en blomstrende skjerm. Bruk plantehengere på tregjerdet for å holde hengende potter eller Mason-krukker, tomme eller plantet.

Legg til lette fuglehus for å dekorere hagegjerdet ditt. Fest dem med wire på tre- og kjettinggjerder tidlig på våren. Legg til benker eller andre sitteplasser i nærheten for å se på krumspringene til fuglene som bruker dem.

Heng et gammelt vindu hvis du har et tilgjengelig. Bruk lette hyller eller kasser for å holde utendørspynt. Et annet alternativ er å male blomster eller lunefulle design på et gjerde.

La fantasien flyte når du dekorerer hagegjerdet. Husk at mindre er mer i utendørsdesignsituasjoner som dette. Bruk en eller to ideer og gjenta noen ganger gjennom de inngjerdede områdene dine.

Anbefalt: