Care Of Blackgold Cherries: Dyrkingsbetingelser for Cherry ‘Blackgold’

Innholdsfortegnelse:

Care Of Blackgold Cherries: Dyrkingsbetingelser for Cherry ‘Blackgold’
Care Of Blackgold Cherries: Dyrkingsbetingelser for Cherry ‘Blackgold’

Video: Care Of Blackgold Cherries: Dyrkingsbetingelser for Cherry ‘Blackgold’

Video: Care Of Blackgold Cherries: Dyrkingsbetingelser for Cherry ‘Blackgold’
Video: The Awakening Audiobook by Kate Chopin (Chs 01-20) 2024, Kan
Anonim

Hvis du vil dyrke søte kirsebærtrær, er Blackgold en variant du bør vurdere. Blackgold er mindre utsatt for vårfrostskader enn andre søte kirsebærtrær; den motstår mange sykdommer, den er selvfruktbar, og viktigst av alt, Blackgold produserer deilige, rike kirsebær, perfekt for fersk mat.

Om Blackgold Sweet Cherry

Blackgold kirsebær er en søt variant. Frukten er veldig mørk, dyp rød, nesten svart, og har en søt, sterk smak. Kjøttet er fast og mørk lilla i fargen. Disse kirsebærene er ideelle for å spise rett utenfor treet og kan fryses for å bevare avlingen for vinterbruk.

Blackgold ble utviklet som en krysning mellom Stark Gold- og Stella-variantene for å få et tre med positive egenskaper av begge. Resultatet er et tre som blomstrer senere på våren enn de fleste andre søtkirsebær. Dette betyr at Blackgold kan dyrkes i kaldere klima enn andre varianter uten vanlig risiko for frostskader på knopper og blomster. Den motstår også mange av sykdommene som andre søte kirsebær kan bukke under for.

How to Grow Blackgold Cherries

Omsorg for Blackgold-kirsebær begynner med å gi treet ditt de rette forholdene. Plant den på et sted som får full sol og hvor jorden vil drenere godt; stående vann er problematisk for kirsebærtrær. Jorden din bør også være fruktbar, så bytt til med kompost om nødvendig.

Blackgold-kirsebærtreet ditt bør vannes regelmessig gjennom den første vekstsesongen for å etablere sunne røtter. Etter år ett er vanning bare nødvendig under tørkeforhold. Beskjær treet ditt for å utvikle en sentral leder med sidevekst og trim hvert år etter behov for å opprettholde formen eller bli kvitt eventuelle døde eller syke greiner.

De fleste varianter av søtkirsebær krever et annet tre for pollinering, men Blackgold er en sjelden selvfruktbar type. Du kan få frukt uten å ha et annet kirsebærtre i området, men en ekstra variant bør gi deg enda større utbytte. Blackgold kirsebærtrær kan i sin tur fungere som pollinator for andre søte kirsebær, som Bing eller Rainier.

Anbefalt: