Tree Feeder Root Information – Hva gjør Feeder Roots

Innholdsfortegnelse:

Tree Feeder Root Information – Hva gjør Feeder Roots
Tree Feeder Root Information – Hva gjør Feeder Roots

Video: Tree Feeder Root Information – Hva gjør Feeder Roots

Video: Tree Feeder Root Information – Hva gjør Feeder Roots
Video: How to Cover Exposed Tree Roots : Tree Trimming & Care 2024, Kan
Anonim

Rotsystemet til et tre utfører mange viktige funksjoner. Den transporterer vann og næringsstoffer fra jorda til kalesjen og fungerer også som et anker, og holder stammen oppreist. Et tres rotsystem inkluderer store, treaktige røtter og mindre materøtter. Ikke alle er kjent med materøttene til trær. Hva er materøtter? Hva gjør materøtter? Les videre for mer rotinformasjon om tremater.

Hva er feederrøtter?

De fleste gartnere er kjent med tykke, treaktige trerøtter. Dette er de store røttene du ser når et tre velter og røttene trekkes fra bakken. Noen ganger er den lengste av disse røttene en kranrot: en tykk, lang rot som går rett ned i bakken. I noen trær, som eik, kan påleroten synke ned i bakken så langt som treet er høyt.

Så, hva er feeder-røtter? Matrøtter til trær vokser ut av de treaktige røttene. De er mye mindre i diameter, men de utfører kritiske funksjoner for treet.

Hva gjør feederrøtter?

Mens treaktige røtter vanligvis vokser ned i jorda, vokser materøtter vanligvis opp mot jordoverflaten. Hva gjør materøtter på overflaten av jorda? Hovedoppgaven deres er å absorbere vann ogmineraler.

Når materøttene til trær kommer nær jordoverflaten, har de tilgang til vann, næringsstoffer og oksygen. Disse elementene er mer rikelig nær jordoverflaten enn dypt inne i jorda.

Trematerrotinformasjon

Her er en interessant del av trematerrotinformasjon: til tross for deres mindre størrelse, utgjør materøttene den største delen av rotsystemets overflateareal. Matrøtter til trær finnes vanligvis i all jord som er under baldakinen til treet, ikke mer enn 1 meter fra overflaten.

Faktisk kan materøttene skyve lenger ut enn baldakinområdet og øke planteoverflaten når planten trenger mer vann eller næring. Hvis jordforholdene er sunne, kan materrotområdet vokse langt utenfor drypplinjen, og strekker seg ofte ut så langt som treet er høyt.

De viktigste "materøttene" sprer seg i de øverste jordlagene, vanligvis ikke dypere enn noen få fot (en meter).

Anbefalt: