Strawberry Black Root Root Treatment – Fiksing av en jordbærplante med svart Root Root

Innholdsfortegnelse:

Strawberry Black Root Root Treatment – Fiksing av en jordbærplante med svart Root Root
Strawberry Black Root Root Treatment – Fiksing av en jordbærplante med svart Root Root

Video: Strawberry Black Root Root Treatment – Fiksing av en jordbærplante med svart Root Root

Video: Strawberry Black Root Root Treatment – Fiksing av en jordbærplante med svart Root Root
Video: ALL NIGHT WITH THE POLTERGEIST IN THE APARTMENT BUILDING, I filmed the creepy activity. 2024, April
Anonim

Svart rotråte av jordbær er en alvorlig lidelse som ofte finnes i åkre med en lang historie med jordbærdyrking. Denne lidelsen omtales som et sykdomskompleks siden en eller flere organismer kan være årsaken til infeksjonen. I den følgende artikkelen kan du lære hvordan du gjenkjenner symptomene og få tips for kontroll av jordbærrotråte.

Symptomer på en jordbærplante med svart rotråte

Sort rotråte av jordbær resulterer i redusert produktivitet og lang levetid på avlingen. Avlingstap kan være fra 30 % opp til 50 %. En eller flere sopp, som Rhizoctonia, Pythium og/eller Fusarium, vil være tilstede i jorda på tidspunktet for planting. Når rotnematoder tilsettes blandingen, er sykdommen vanligvis mer alvorlig.

De første tegnene på svart rotråte kommer til syne i det første fruktåret. Jordbærplanter med svart rotråte vil vise generell mangel på kraft, forkrøplede løpere og små bær. Symptomer over bakken kan etterligne symptomer på andre rotsykdommer, så røttene må sjekkes ut før en avgjørelse av sykdommen kan foretas.

Planter med lidelsen vil ha mye mindre røtter enn norm alt ogvil være mindre fibrøse enn de på friske planter. Røttene vil ha svarte flekker eller vil være helt svarte. Det blir også færre materøtter.

Skader på planter er mest åpenbar i lave eller komprimerte områder av jordbæråkeren der dreneringen er dårlig. Våt jord som mangler organisk materiale fremmer svart rotråte.

Strawberry Black Root Root Treatment

Siden flere sopper kan være ansvarlige for dette sykdomskomplekset, er behandling av soppen ikke en effektiv metode for kontroll av jordbærrotråte. Faktisk er det ingen absolutt behandling for jordbærsortrotråte. En flerstrenget tilnærming til ledelse er det beste alternativet.

For det første, sørg alltid for at jordbær er sunne, hvitrotede planter fra en sertifisert barnehage før du legger dem til hagen.

Inkorporer rikelig med organisk materiale i jorda før planting for å øke hellingen og minimere komprimering. Hvis jorda ikke er godt drenerende, endre den for å forbedre dreneringen og/eller plant i høybed.

Roter jordbæråkeren i to til tre år før gjenplanting. Forlate jordbærdyrking i områder som er kjent for å ha svart rotråte, og bruk i stedet området til å dyrke ikke-vertsvekster.

Til slutt, gassing før planting er noen ganger nyttig for å håndtere svart rotråte i jordbær, men er ikke en kur.

Anbefalt: