Veggiehagearbeid i fjellene: Growing High Altitude Vegetables

Innholdsfortegnelse:

Veggiehagearbeid i fjellene: Growing High Altitude Vegetables
Veggiehagearbeid i fjellene: Growing High Altitude Vegetables

Video: Veggiehagearbeid i fjellene: Growing High Altitude Vegetables

Video: Veggiehagearbeid i fjellene: Growing High Altitude Vegetables
Video: I growing garden at home by Meimei/ Vegetable 2024, Kan
Anonim

Å dyrke grønnsaker i stor høyde er vanskelig, men ikke umulig. Fjellgrønnsakshagearbeid er ingenting som å dyrke i Midtvesten, Pacific Northwest, eller til og med sørover. Nei, grønnsakshagearbeid i stor høyde krever spesiell kunnskap. Så, hva slags ting trenger en gartner å vite før veggiehagearbeid på fjellet?

Veggiehagearbeid i fjellene

Når grønnsakshagearbeid i stor høyde er det første å være realistisk. Høyere høyder har kjøligere temperaturer og en kortere vekstsesong som ofte måles i uker i stedet for måneder. En del av å være realistisk er å vite at det ikke er noen måte du kommer til å dyrke aubergine i varmt vær. Hold deg til de kjølige grønnsakene til grønnsakshagen din i fjellet.

Ikke bare er vekstsesongen kortere, men flere dyr enn bare du vil konkurrere om de næringsrike grønnsakene. Hvordan du beskytter avlingen din vil bety forskjellen mellom å mate deg selv og å være omgitt av lubne kaniner og hjort.

Været i en grønnsakshage på fjellet er uforutsigbart også i vekstsesongen. Du kan støte på plutselige juli-haglstormer eller tidlig august-frost. For mye regn,for lite regn, rekordhøye temperaturer, skyggefulle steder i skogen – alt dette rammer grønnsaker i store høyder.

Skape en vellykket grønnsakshage i fjellet

Det er noen ting du kan gjøre for å sikre vellykket grønnsakhagearbeid på fjellet. Sjekk først områdets klimasone. Dette vil gi deg en idé om lengden på vekstsesongen. Dette er imidlertid bare en ide, fordi fjellområder er beryktet for å ha flere mikroklimaer, som kan påvirke deg annerledes enn noen bare et par kilometer unna.

Velg et område i landskapet ditt som får mest sol, vekk fra skyggefulle skogtrær eller klipper. Hvis du bare har et nordvendt område, er det sannsynligvis ikke noe for deg å dyrke grønnsaker. Velg frø med kortest dag til forfallstall. Dette inkluderer ting som de fleste bladgrønnsaker og rotgrønnsaker. Rødbeter og kålrot er også gode valg for grønnsaker tidlig i sesongen. Hvis du dekker dem godt og fryser tidlig, kan poteter dyrkes i fjellhagen din.

Grønnsaker som tomater, squash, paprika og grønne bønner er mer risikable valg. Hvis du starter vekstprosessen ved å starte frøene innendørs, gir du dem en bedre sjanse. Transplanter dem tidlig om nødvendig i en kald ramme eller i høybed. Beskytt disse delikate transplantasjonene gjennom hele vekstsesongen. Velg også de korteste "dagene å høste" når du velger grønnsaker i stor høyde.

Grønnsakshager i fjellområder krever mer tålmodighet, kunnskap og tilpasningsevne enn i lavlandet. Startfrø innendørs, beskytte planter (spesielt i starten og slutten av vekstsesongen), og velg kultivarer med korte høstdatoer og vekstsesong. Vær realistisk om hva som kan og ikke kan vokse i en grønnsakshage i stor høyde.

Til slutt, før hagedagbok og snakk med naboer i nærheten som har erfaring med hagearbeid i store høyder.

Anbefalt: