High-Altitude Gardening Tips: How To Grow A Mountain Garden

Innholdsfortegnelse:

High-Altitude Gardening Tips: How To Grow A Mountain Garden
High-Altitude Gardening Tips: How To Grow A Mountain Garden

Video: High-Altitude Gardening Tips: How To Grow A Mountain Garden

Video: High-Altitude Gardening Tips: How To Grow A Mountain Garden
Video: Essential High Elevation Gardening Tip to Increase Yield 2024, Kan
Anonim

Hagearbeid i store høyder byr på mange problemer. I fjellområder er jorda ofte dårlig og steinete. Uventet vær kan forekomme ofte, og vekstsesongen er kortere. Andre høye områder kan ha et ørkenklima med brennende varme og iskalde vintre. Høytliggende planter må være hardføre og tilpasningsdyktige. Heldigvis er det mange valg, inkludert grønnsaker, for en hage med høy høyde.

Challenges of High-Altitude Gardening

Kanskje du nylig har flyttet til et område med stor høyde og ønsker å komme i gang med landskapsarbeidet ditt. Hva vokser i store høyder? Fjellhagen bør inneholde innfødte planter som allerede er tilpasset forholdene. Når du installerer ikke-innfødte planter, vær spesielt oppmerksom på planteetiketten, og legg merke til hardhetssonen og plantens krav.

Høye høyder er ofte tøffe og utsatt for røft vær. Jorden er vanligvis lav i næringsstoffer og kan være porøs og holde lite vann. Det er også ofte mikroklimaer som kan være ganske forskjellige fra den generelle vekstsituasjonen.

Skråninger er vanskelige å holde vannet, erosjon kan forekomme, og vekstsesongen er ikke særlig lang. Hver av disseutfordringer kan overvinnes ved nøye planlegging, sted og plantevalg, og vinterbeskyttelse for disse plantene. Hagearbeid i store høyder trenger ikke å være frustrerende, men det krever nøye ledelse.

Building the High Elevation Garden

Et viktig aspekt ved hagearbeid i stor høyde er å velge passende steder for planter. For å gi dem litt beskyttelse, plasser dem der det er ly for vind, pøsende regn og iskald snø. Den sørlige eller vestlige siden av boligen vil få mer sol og holde seg varmere.

Planting mot et gjerde, garasje eller annen struktur kan minimere vindskader. Finn et hvilket som helst mikroklima i landskapet ditt der det er en naturlig dukkert, treskygge eller full sol. På kuperte steder bør du vurdere å bygge en steinhage eller terrasser for å holde jorda stabil og gi vann til lomme.

Fjellhagen kan være en tøff plass, men med litt planlegging vil den bli ganske håndterlig.

High Altitude Plants

Å velge riktige planter er den viktigste delen av hagearbeid i store høyder. Kontakt ditt lokale utvidelseskontor for en liste over innfødte planter som kan brukes i landskapet. Bruk tøffe stauder og eviggrønne planter som er hardføre til sonen din.

Hvis du tror en grønnsakshage er uaktuelt, tro om igjen. Kortsesonggrønnsaker vil fortsatt trives i hagen forutsatt at du tilsetter rikelig med kompost eller gjødsel i jorda.

Prøv bladgrønnsaker, rotgrønnsaker, cole-avlinger, erter og mange varianter av urter.

Legg til litt farge medpasque blomst, jupiters skjegg, blå ullen speedwell, teppeblomst og ryllik. De fleste villblomstsamlinger er hardføre i området der de selges og vil lage et teppe av juveltoner for å lyse opp større områder av hagen.

Bruk flytende dekker etter behov for å beskytte plantene mot sen frost og forlenge vekstsesongen.

Anbefalt: