Hva er konturhagearbeid – Lær fordelene med konturhagearbeid

Innholdsfortegnelse:

Hva er konturhagearbeid – Lær fordelene med konturhagearbeid
Hva er konturhagearbeid – Lær fordelene med konturhagearbeid

Video: Hva er konturhagearbeid – Lær fordelene med konturhagearbeid

Video: Hva er konturhagearbeid – Lær fordelene med konturhagearbeid
Video: Practical Permaculture Online Course Lesson: Learn Contour Farming Techniques 2024, Kan
Anonim

Å bruke formen på landet for å maksimere vannfangst er en hevdet tradisjon. Denne praksisen kalles konturhagearbeid. Selv om rette bed kan være visuelt tiltalende og enkle å høste eller hakke mellom, er de ikke alltid de beste for å spare fuktighet.

Les videre for å lære mer om konturhagearbeid.

Hva er Contour Gardening?

Du får ikke alltid land som er helt flatt eller har rette linjer. Noen ganger må du bare vinge den og være kreativ for å lage hagebed. Ikke tving senger der de ikke naturlig passer inn i landskapet. Bruk i stedet merkeligheten til landets konfigurasjon ved å bygge konturbed.

Å utvikle konturhagerader er fornuftig. Det lar deg jobbe med landet i stedet for mot det. Tenk på rismarkene i Japan som buer seg og vinkler når de tipper nedover åsene. Gode eksempler på konturhagearbeid finnes ofte i kommersielle avlingsfelt der hver tomme land er verdifull og tap av matjord må unngås.

Det er mange måter å utvikle konturhagerader på. Ofte er det tilstrekkelig å bruke eksisterende jord, men i dype skråninger er det nødvendig med sløyer og grøfter. Noen ganger er tre begravd undersenger for å øke vannabsorpsjonen i dårlig jord.

Hva gjør Contour Gardening?

De fire hovedfordelene med konturhagearbeid er:

  • Unngår avrenning
  • Forhindrer tap av matjord
  • Forhindrer erosjon
  • Dirigerer og fanger opp regnvann

Disse er viktige i alle beskjæringssituasjoner, men spesielt områder der jorda er lett og regn er rikelig. Mye av dyrket mark har blitt drenert for næringsrike matjord. Kraftig regn driver dype skyttergraver i jorda og forårsaker jordskred. Selv ved kontrollert vanning går mye av vannet tapt til avrenning når det ikke er noe som fanger opp fuktigheten.

I situasjoner der gjødsel og ugressmidler brukes, betyr dette at kjemikaliene strømmer ned i vannsystemer i bevegelse, forårsaker alger og skaper et giftig miljø for dyrelivet. Uten konturhagerekker kan avlings- og jordtap oppstå. Planting på tvers av de naturlige linjene på stedet reduserer regnsluk og avrenning.

Tips om å bygge kontursenger

Hvis nettstedet ditt er lite, trenger du bare en spade for å starte prosessen. Ta en titt på kurvene til landet og vurder hvor skrånende skråningen er. Det kan være lurt å se på situasjonen eller kartlegge den med laser eller A-frame nivå for en profesjonell jobb.

Hvis skråningen ikke er bratt, øser du bare ut jord som følger landets kurve og legger den på den nedoverskrånende siden av skyttergravene, slik at det lages bermer. Du kan velge å feste disse med stein eller stein. Alternativt kan du bygge høybed for å begrense jorden. Disse skaper mikroklima somoppmuntre til et mangfold av planter.

Anbefalt: