Leksjon om insekter – Lær barn om insekter i hagen

Innholdsfortegnelse:

Leksjon om insekter – Lær barn om insekter i hagen
Leksjon om insekter – Lær barn om insekter i hagen

Video: Leksjon om insekter – Lær barn om insekter i hagen

Video: Leksjon om insekter – Lær barn om insekter i hagen
Video: All About Insects for Children: Bees, Butterflies, Ladybugs, Ants and Flies for Kids - FreeSchool 2024, April
Anonim

Voksne har en tendens til å være pysete med skumle insekter, men barn er ofte naturlig fascinert av insekter. Hvorfor ikke begynne å lære barn om insekter når de er små, slik at de ikke blir redde eller tullete når de blir eldre?

Leksjoner med hagefeil kan være mye moro, og i prosessen lærer barna forskjellen mellom destruktive skadedyr og nyttige insekter som jobber for å holde skurkene under kontroll. Lurer du på hvordan du lærer om insekter? I utgangspunktet er det bare å bruke deres naturlige nysgjerrighet. Her er noen nyttige forslag om feil og barn.

Hvordan lære om insekter

Internett tilbyr et vell av informasjon når det gjelder leksjoner om insekter. Søk etter «teaching kids about bugs» eller «hage bug lessons», så finner du aktiviteter for barn i alle aldre.

Det lokale biblioteket ditt har sannsynligvis også god informasjon. Se etter alderstilpassede e-bøker, eller, hvis du har noen hendige, magasiner med mange fargebilder er også gode ressurser.

Leksjoner i hagefeil: gode feil

Det er viktig for barn å lære at insekter ikke er alle dårlige, og de flinke gutta er ofte interessante og fargerike. Gjør barna dine kjent med nyttige insekter som:

  • marihøner
  • Lacewings
  • Praying mantis
  • Dragonflies
  • Damselbugs
  • Minute piratfeil
  • Soldatbiller

Disse insektene kalles ofte "rovdyr" fordi de jakter på skadelige insekter.

Edderkopper er ikke insekter, men de bør beskyttes og verdsettes fordi de kontrollerer mange skadedyr. (I USA er det bare et par arter som har giftig gift). Eldre barn kan lære å identifisere vanlige edderkopper i området ditt, hvordan de bygger nett og hvordan de fanger byttet sitt.

Mange parasittiske insekter er også nyttige. Snylteveps og tachinidfluer stikker for eksempel ikke, men de legger eggene sine inne i skadedyr.

Leksjon om insekter: Bad Bugs

Dårlige insekter skader planter på en rekke måter. Noen, som bladlus, mellus og midd, suger den søte saften fra bladene. Andre, som kålmark, skjæreorm, snegler og tomathornorm, går inn i røttene, kutter stilker på jordnivå eller tygger på blader.

Biller er en blanding fordi mange er nyttige. Noen biller, som loppebiller, potetbiller eller japanske biller, gjør imidlertid utrolig mye skade på hager og landbruksvekster.

Bugs and Kids: Pollinators and Recyclers

Leksjoner om insekter bør alltid inkludere viktigheten av honningbier og hvordan de pollinerer planter og lager honning. Forklar at honningbier stikker bare når de er truet.

Forklar forskjellen mellom bier og veps. Veps er også pollinatorer, og de spiser skadedyr som larver og fluer. Det er imidlertid viktig å vite hva som er hva fordi noen veps vil stikke.

Barn elsker sommerfugler, ogde fargerike løperne er også pollinatorer, selv om de er mindre effektive som bier.

Bug som resirkuleres er ikke alltid pene å se på, men de er kritiske i sunn jord. Resirkuleringsmaskiner, også kjent som nedbrytere, arbeider ved å resirkulere dødt plantemateriale og kaste det tilbake i jorda. I prosessen returnerer de næringsstoffer og holder jorda godt gjennomluftet.

Recyclers inkluderer maur, larver og mange typer biller. (Orm er ikke insekter, men de er kraftige resirkuleringsmidler og passer godt inn).

Anbefalt: