Northwest Fruit Trees – Dyrking av frukttrær i Stillehavet nordvest

Innholdsfortegnelse:

Northwest Fruit Trees – Dyrking av frukttrær i Stillehavet nordvest
Northwest Fruit Trees – Dyrking av frukttrær i Stillehavet nordvest

Video: Northwest Fruit Trees – Dyrking av frukttrær i Stillehavet nordvest

Video: Northwest Fruit Trees – Dyrking av frukttrær i Stillehavet nordvest
Video: Grow Fruit Trees in the Pacific Northwest 2024, Kan
Anonim

Hvis du leter etter alternativer for frukttrær fra Pacific Northwest, vil du ha mange valg. Det meste av denne regionen har rikelig med nedbør og milde somre, utmerkede forhold for dyrking av mange typer frukttrær.

Eple er en stor eksportvare og sannsynligvis de vanligste frukttrærne som dyrkes i Washington State, men frukttrær for Pacific Northwest varierer fra epler til kiwi til fiken i noen områder.

dyrking av frukttrær i nordvest

Stillehavet nordvest grenser til Stillehavet, Rocky Mountains, nordkysten av California og opp til det sørøstlige Alaska. Dette betyr at klimaet varierer noe fra område til område, så ikke alle frukttre som er egnet for en region i nordvest er egnet for en annen.

USDA-sonene 6-7a ligger ved siden av fjellene og er de kaldeste områdene i det nordvestlige Stillehavet. Dette betyr at møre frukter, som kiwi og fiken, ikke bør prøves med mindre du har et drivhus. Unngå sen modning og tidlig blomstrende varianter av frukttrær for denne regionen.

Sone 7-8 gjennom Oregon Coast Range er mildere enn de i sonen ovenfor. Dette betyr at mulighetene for frukttrær i dette området er bredere. Når det er sagt, noen områder i sone 7-8 har tøffere vintre, så øm frukt bør dyrkes i endrivhus eller sterkt beskyttet.

Andre områder i sone 7-8 har varmere somre, mindre nedbør og milde vintre, noe som gjør at frukt som tar lengre tid å modnes kan dyrkes her. Kiwi, fiken, persimmon og langtidsdruer, fersken, aprikoser og plommer vil trives.

USDA-sonene 8-9 er nær kysten, som, selv om de er skånet for kaldt vær og ekstrem frost, har sine egne utfordringer. Det kraftige regnet, tåken og vinden kan skape soppproblemer. Puget Sound-regionen ligger imidlertid lenger inn i landet og er et utmerket område for frukttrær. Aprikoser, asiatiske pærer, plommer og annen frukt er egnet for dette området, i likhet med sene druer, fiken og kiwi.

USDA-sone 8-9 kan også bli funnet i skyggen av de olympiske fjellene, hvor de generelle temperaturene er høyere, men somrene er kjøligere enn Puget Sound, noe som betyr at fruktsorter som modnes sent bør unngås. Når det er sagt, overvintrer vanligvis mør frukt som fiken og kiwi.

I Rogue River Valley (sone 8-7) varmes sommertemperaturene tilstrekkelig til å modne mange typer frukt. Epler, fersken, pærer, plommer og kirsebær trives, men unngå sentmodne varianter. Kiwi og andre ømme subtropiske planter kan også dyrkes. Dette området er ekstremt tørt, så vanning er nødvendig.

Sone 8-9 langs kysten av California ned til San Francisco er ganske mild. Mest frukt vil vokse her, inkludert de møre subtropiske landene.

Velge frukttrær for Pacific Northwest Regions

Siden det er så mange mikroklimaer i disse regionene, kan det være mulig å velge frukttrær i nordvest.utfordrende. Gå til din lokale barnehage og se hva de har. De vil vanligvis selge kultivarer som passer til din region. Spør også ditt lokale lokalkontor om anbefalinger.

Det finnes tusenvis av eplesorter, igjen et av de vanligste frukttrærne i Washington. Før du kjøper, bestem deg for hva du ser etter i smaken til eplet, hva formålet er med frukten (hermetikk, spis fersk, tørking, juice), og vurder sykdomsresistente varianter.

Vil du ha en dverg, halvdverg eller hva? Det samme rådet gjelder for alle andre frukttre du kjøper.

Se etter barrottrær, da de koster mindre og du enkelt kan se hvor sunt rotsystemet ser ut. Alle frukttrær er podet. Graftet ser ut som en knott. Når du planter treet ditt, sørg for å holde podeunionen over jordnivået. Støp nyplantede trær for å stabilisere dem til røttene har etablert seg.

Trenger du en pollinator? Mange frukttrær trenger en kompis til å hjelpe med pollinering.

Til slutt, hvis du bor i Pacific Northwest, så er du klar over dyrelivet. Hjort kan desimere trær og fugler som kirsebær like mye som du gjør. Ta deg tid til å beskytte de nye frukttrærne fra dyrelivet med gjerder eller netting.

Anbefalt: