Penpleiekalender for Nordvest – Når skal du dyrke gress i nordvest

Innholdsfortegnelse:

Penpleiekalender for Nordvest – Når skal du dyrke gress i nordvest
Penpleiekalender for Nordvest – Når skal du dyrke gress i nordvest

Video: Penpleiekalender for Nordvest – Når skal du dyrke gress i nordvest

Video: Penpleiekalender for Nordvest – Når skal du dyrke gress i nordvest
Video: Yearly Gardening Calendar - What a successful yearly garden schedule looks like 2024, Kan
Anonim

Noen huseiere i Pacific Northwest er sanne ildsjeler når det kommer til gresset deres. Hvis du er i denne gruppen og vil ha det grønneste og mest frodige gresset i nabolaget, må du følge en plenpleiekalender; en tidslinje for plener i nordvest. I nordvest, er plener mer utsatt for mose og visse ugress enn andre regioner, noe som betyr at Pacific Northwest plenpleie er spesifikk for regionen. Les videre for å lære om plenvedlikehold og når du skal dyrke gress i nordvest.

Når skal man dyrke gress i nordvest

Turvgress er i dvale i vintermånedene og begynner deretter å vokse når gjennomsnittlige daglige temperaturer er over 50 F (10 C), som er rundt slutten av mars til april for det meste av Stillehavet nordvest. Gress vokser raskest når temperaturen varmes opp til 70-75 F (21-24 C); mai og begynnelsen av juni for denne regionen.

Når sommertemperaturene stiger, begynner gresset å bremse veksten, men tar seg opp igjen på sensommeren når temperaturene blir kjølige. I oktober eller så, ledsaget av kaldt vær, frost og korte dager, går gresset i dvale.

plenvedlikehold i nordvest

Plenvedlikehold på Nordvestlandet følger de samme prinsipielle kulturelle praksisene som resten av landet. For tradisjonelle plener trenger torvgress klipping, gjødsling ogvanning, med klipping, overraskende nok, det viktigste. Andre behov for en "perfekt" plen inkluderer lufting og oversåing.

Selv om praksisen kan være den samme i f.eks. New England, er tidspunktet for plenvedlikehold i Nordvest forskjellig.

Pacific Northwest Lawn Care Calendar

Tro det eller ei, tidslinjen for plenpleie i Northwest begynner i januar. Januar er måneden da du bør trekke ut klipperen og slipe knivene og tune opp motoren. Du kan utsette dette til en senere måned, men hva annet hagevedlikehold må du gjøre i januar?

Februar er det på tide å se etter lave områder i plenen som samler vann. Korriger dreneringen i disse områdene eller plant på nytt med bunndekke.

Innen mars skal ting ha tint og drenert litt. Nå er tiden inne for å starte en ny plen hvis du har planer om det, forutsatt at den ikke er for våt. Dekk også plenen hvis gamle røtter og stengler er over en halv tomme lange (1+ cm.). Om nødvendig, begynn vanning. Grav eller flekkbehandle flerårig ugress. OM nødvendig, er det nå første gang du bør klippe. Klipp til en høyde på 5 cm.

I april, rak og overså alle bare flekker, forutsatt at været har blitt varmere og ikke er for vått. I slutten av april, gjødsle med en organisk eller sakte frigjørende mat. Hold plenen klippet til 2 tommer (5 cm) i høyden.

I mai er det på tide å sjekke vanningssystemer og sørge for at plenen får en tomme (5 cm.) vann ukentlig. Fortsett å klippe hver 5.-7. dag. Hold øye med løvetann og grav dem ut (hvis du vil).

I juni og juli blir temperaturen høyere, så vann dypt og sjeldnere og aldri mer enn 2-3 ganger i uken. Fortsett å klippe etter behov.

I slutten av juli til august når temperaturene er på topp, fortsett å vanne dypt til en tomme (5 cm.) per uke og klipp regelmessig.

Ytterligere tidslinje for Northwest Lawns

I september kommer regnet tilbake og ytterligere vanning er ikke lenger nødvendig. Det er imidlertid mange andre oppgaver å ivareta. Høsten er tiden for å fjerne halm, lufte og så, samt gjødsle med naturlig organisk eller saktefri mat.

Hvis du ikke har gjort det, tekk, luft, frø og legg torv i oktober. Side dress en tomme (5 cm.) med siktet kompost hvis jorden har lite organisk materiale. Slå av vanningsanlegg og klipp etter behov.

I november eller desember, bruk en vintergjødsel. Riv blader om nødvendig. Du trenger ikke å klippe, siden plenen er i dvale.

Anbefalt: