He alth Gardening Tips: Oppretthold sunne og trygge hagevaner

Innholdsfortegnelse:

He alth Gardening Tips: Oppretthold sunne og trygge hagevaner
He alth Gardening Tips: Oppretthold sunne og trygge hagevaner

Video: He alth Gardening Tips: Oppretthold sunne og trygge hagevaner

Video: He alth Gardening Tips: Oppretthold sunne og trygge hagevaner
Video: The Secret to a Happy Life — Lessons from 8 Decades of Research | Robert Waldinger | TED 2024, April
Anonim

Det er ganske ubestridt at hagearbeid er en sunn utendørsaktivitet. Men det er viktig å ta til seg trygge hagearbeidstaktikker slik at du kan nyte hobbyen uten å skade deg selv. Sunne hagevaner går hånd i hånd med resten av dine egenomsorgsregimer. Ta noen sunne hagetips fra oss og forfølge lidenskapen din for alltid.

Utvikle sunne hagevaner

Som en fritidsinteresse appellerer hagearbeid av et slag til nesten alle. Det er en stressreduksjon, får deg ut i frisk luft, skaper skjønnhet og mat, og er en aktivitet som alle i alle aldre kan nyte. Det er også jordmikrober som faktisk forbedrer humøret ditt. Hagearbeid for helsen er et tidsfordriv rikt på muligheter og gleder. Bare pass på at du gjør det med noen sikkerhetsrutiner i tankene.

Den første ordren er garb. Selv om du ikke klipper ned et ondskapsfullt pampagress, bør du fortsatt beskytte huden din. Invester i gode hagehansker eller klør for å gjøre arbeidet lettere for hendene. Skinnhansker er spesielt nyttige for beskjæring av roser og andre tornede busker. En god solhatt vil beskytte huden mot skadelige stråler og kan holde deg kjøligere i varmt vær. Bruk lange ermer og bukser under arbeid på alt som er skarpt eller tornet. Etter at du har dinhageantrekk, bruk en knelende pute eller vogn for å lette ryggen og hjelpe med lave gjøremål.

Flere tips til sunn hagearbeid

Hagearbeid kan være en herlig aktivitet, men det kan også være stressende for kroppen din. Hagearbeid for helsen bør ikke forårsake skader. Strekk ut før du går utendørs. Å bruke lette vekter i repetisjon daglig kan holde muskeltonen stram og bidra til å unngå belastninger. Bare gjør så mye du kan komfortabelt. For noen gartnere betyr det hele dagen, mens for andre betyr det korte økter på 30 minutter, med pauser i mellom. Husk at dette ikke er et løp. Hagen vil reagere vakkert på kortere økter, forutsatt at de er regelmessige besøk. Hvis du starter en grønnsakshage, hold den i en størrelse du komfortabelt kan vedlikeholde, og løft alltid med knærne for å unngå ryggproblemer.

Verktøy for sikker hagearbeid

Det finnes mange spesialdesignede verktøy som kan gjøre arbeidet enklere og mer effektivt. Ergonomiske håndtak og vinklede design på verktøy med lang håndtak hjelper med grep, løfting og mer. Selv om de riktige verktøyene er nyttige, er det også måten du bruker dem på. Unngå repeterende bevegelser som kan skade hånd- og håndleddshelsen. Veksle med hender og armer på prosjekter som graving eller raking.

Hold utstyret ditt finslipt og oljet. Dette vil også gjøre enhver anstrengelse mindre stressende for kroppen din. Mens du jobber, ikke glem å holde deg hydrert. Dette viktige væskeinntaket vil forhindre varmerelaterte problemer og erstatte verdifull fuktighet fra svette. Enkle tips som disse kan holde oss alle til hagearbeid langt opp i de eldre årene.

Anbefalt: