Inch Plant Houseplant: How Do I Care For My Inch Plant

Innholdsfortegnelse:

Inch Plant Houseplant: How Do I Care For My Inch Plant
Inch Plant Houseplant: How Do I Care For My Inch Plant

Video: Inch Plant Houseplant: How Do I Care For My Inch Plant

Video: Inch Plant Houseplant: How Do I Care For My Inch Plant
Video: How to Grow a Huge Tradescantia! 2024, Kan
Anonim

For mange år siden, før oppdrett av planter for profitt ble en bedrift, visste alle med potteplanter hvordan man dyrker tommeplanter (Tradescantia zebrina). Gartnere delte stiklinger fra sine tommeplanteplanter med naboer og venner, og plantene reiste fra sted til sted.

Basic Inch Plant Care

Inch plantepleie krever sterkt, indirekte lys. Hvis lyset er for svakt, vil de karakteristiske bladmerkingene falme. Hold jorden litt fuktig, men ikke vann direkte inn i kronen, da dette vil føre til en stygg råte. Pass på, spesielt om vinteren, at planten ikke blir for tørr. Tåke tomme planter ofte. Gi planten din månedlig med en halvsterk flytende gjødsel.

En viktig del av å dyrke tommeplanter er å knipe tilbake de lange, ranke rankene. Klyp tilbake omtrent en fjerdedel av planten for å oppmuntre til forgrening og øke fylden.

Tommeplanter har relativt kort levetid, og eldes ikke godt. Uansett hvor oppmerksom plantepleien din er, vil den om ikke lenge miste bladene ved bunnen, mens de lange bena fortsetter å vokse. Dette betyr at det er på tide å fornye planten din ved å ta stiklinger og rote dem. Ikke bli overrasket om tommeplantene dine må fornyes en gang i året eller så.

Hvordan dyrke tommeplanter fra stiklinger

Derer tre måter å starte eller dyrke en tommers plantepotteplante på.

Den første er, for meg, den mest effektive. Klipp av et dusin lange ben og begrav de avkuttede endene i fersk pottejord. Hold jorden fuktig, og innen noen få uker vil du se ny vekst. Sørg alltid for at jorda er frisk, siden s altet som bygges opp i gammel jord er dødelig for tomme planter.

Selv om disse plantene hater bløte føtter i pottene, elsker de å rote i vann. Et dusin skudd plassert i et glass vann i et solfylt vindu vil produsere røtter på kort tid.

Den siste måten å rote tomme planten på på nytt er å legge stiklingene rett oppå den fuktige jorda. Sørg for at hver "ledd" kommer i kontakt med jorda. Røtter vil dannes ved hvert ledd, og fra hver vil det vokse en ny tomme planteplante.

Anbefalt: