Hva er Burr Medic og hvordan drepe Burr Medic

Innholdsfortegnelse:

Hva er Burr Medic og hvordan drepe Burr Medic
Hva er Burr Medic og hvordan drepe Burr Medic

Video: Hva er Burr Medic og hvordan drepe Burr Medic

Video: Hva er Burr Medic og hvordan drepe Burr Medic
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Kan
Anonim

Hvis plenen din er fylt med stikkende grater, har du sannsynligvis ugress. Med litt årvåkenhet er det imidlertid mulig å kontrollere burr medic og forbedre helsen til plenen din. Les videre for å finne ut mer.

Hva er Burr Medic?

Burr medic (Medicago polymorpha), også kjent som burr weed, er en type trebladig ugress som raskt kan spre seg gjennom plenen og hagen hvis den ikke kontrolleres.

Du kan kjenne igjen denne ugressen på de grønne takkete bladene og rødlilla stilkene som kryper tett langs bakken. Den har også små gule blomster. Etter blomstring produserer de små grønne belgene stikkende grader. Disse vil til slutt tørke opp og bli brune, og sprer frø over alt.

Burr-medisin spirer om høsten og vinteren, og blomstrer om våren.

Typer of Burr Weeds

Det finnes flere typer burr ugress, hvorav de fleste kan finnes i vekst under en lang rekke forhold og jordtyper. Imidlertid ser det ut til at burr medic favoriserer dårlig jordsmonn, for eksempel tung leire. Som andre trebladede ugress, som kløver, har burr weed blader som er gruppert sammen i tre.

Andre burarter inkluderer:

  • Woolly medic (M. minima)
  • Spotted burr medic (M. arabica)
  • Barrel medic (M.truncatula)
  • Medic med avkuttet blad (M. laciniata)

How to Kill Burr Medic

Siden burr medic sprer seg og formerer seg med frø, er den beste måten å kontrollere ugresset på å fjerne det før det har en sjanse til å sette frøet, enda bedre før det blomstrer.

Mens burr medic kan kontrolleres med vanlig klipping, vil dette ikke drepe ugresset. Det er også tolerant for de fleste ugressmidler, selv om ikke-selektive typer kan bidra til å drepe planten så vel som kokende vann. Ingen av disse vil imidlertid drepe gratene som er igjen i plenen eller hagen.

Derfor kan det være lurt å bruke et gammelt ullteppe til å dra over området først, noe som burde fange de fleste av disse gratene. Deretter kan området behandles med en pre-emergent, for eksempel maisglutenmel, for å forhindre spiring av eventuelle frø som er igjen. Sensommeren eller tidlig høst er et godt tidspunkt å gjøre dette på.

Bruk av bredbladede ugrasmidler etter oppblomstring, som Weed-B-Gone, før blomstring (vinter/tidlig vår) kan også hjelpe.

Når burr medic har blitt utryddet, vil du forbedre helsen til jorda for å minimere avkastningen ved å endre den med organisk materiale eller kompost.

Merk: Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mye mer miljøvennlige.

Anbefalt: