Les mer om Assassin Bugs

Innholdsfortegnelse:

Les mer om Assassin Bugs
Les mer om Assassin Bugs

Video: Les mer om Assassin Bugs

Video: Les mer om Assassin Bugs
Video: You Can’t Unsee the Assassin Bug’s Dirty Work | Deep Look 2024, Kan
Anonim

Snikmorder (Zelus renardii) er nyttige insekter som bør oppmuntres i hagen din. Det er rundt 150 arter av snikmorder i Nord-Amerika, hvorav de fleste utfører en tjeneste til gartneren og bonden. Insektene forgriper seg på insektegg, løvhopper, bladlus, larver, slyngler og andre. Assassin bug finnes i avlingsfelt, men er også et vanlig insekt i hjemmelandskapet.

Assassin Bug Identification

Assassin bugs er 1/2 til 2 tommer (1,3 til 5 cm.) lange og har en buet munndel som ser ut som en scimitar. De kan være brune, brune, røde, svartgule og ofte tofargede. Den buede munndelen fungerer som en sifon. Etter at insekten fanger byttet sitt i de piggete eller klissete forbena, vil den stikke munndelen inn i insektet og suge ut væsken. Den største av arten, hjulbugen (Arilus cristatus), har en tannhjulformet kuppel på ryggen som minner om et skipshjul.

Les om Assassin Bugs

Snikmorder-bug-hunnen legger egg flere ganger i løpet av den varme årstiden. Eggene er ovale og brune og er vanligvis festet til undersiden av et blad. Larvene er like i utseende som de voksne og har samme lange kropp. De har ikke vinger og må gjennom fire til syv instars eller vekstperioder førde er voksne. Dette tar omtrent to måneder og deretter starter syklusen på nytt. Nymfene er byttedyr for fugler, store leddyr og gnagere. Voksne snikmordere overvintrer i blader, bark og rusk.

Snikmordere finnes i ugress eller buskete dekke i de varme sommermånedene. De kan være i markblomster, spesielt gullris, mot høsten. De er også vanlige i skogsområder, hekker og langs veier, gjerder og stier. Insektene beveger seg sakte og er lette å få øye på.

Som nevnt er snikmorder insekter fantastiske nyttige insekter å ha i hagen din. De vil jakte og spise mange av de skadelige insektene som ofte finnes i hagen, noe som reduserer behovet for manuell eller kjemisk skadedyrbekjempelse. I motsetning til mantis eller marihøner, selges ikke snikmorder på hagesentre for skadedyrbekjempelse, men å forstå fordelene deres og vite hva de er i stand til å gjøre for deg kan forhindre at du ved et uhell tar denne nyttige feilen som en trussel mot hagen din.

Assassin Bug Bites

Så gunstige som de er i hagen, vil leiemordere bite hvis de håndteres eller forstyrres. Bittet deres anses ikke som truende, men det kan være smertefullt. Bittet forblir smertefullt og hovner opp og klør i en periode etterpå, omtrent som et bistikk eller en mygg. Det injiserer et giftstoff som noen mennesker er allergiske mot. All overdreven smerte eller hevelse bør rapporteres til legen din.

MERK: Selv om de tilhører samme familie og ofte forveksles med hverandre, er de fordelaktige leiemorderfeilene i denne artikkelen IKKE de samme somkyssende insekter (også k alt assassin bugs), som bærer Chagas sykdom.

Anbefalt: