Rock Garden Plants - Where To Plant Blue Eyed Grass And Its Care

Innholdsfortegnelse:

Rock Garden Plants - Where To Plant Blue Eyed Grass And Its Care
Rock Garden Plants - Where To Plant Blue Eyed Grass And Its Care

Video: Rock Garden Plants - Where To Plant Blue Eyed Grass And Its Care

Video: Rock Garden Plants - Where To Plant Blue Eyed Grass And Its Care
Video: Sisyrinchium angustifolium 'Suwanee' - blue-eyed grass 2024, Kan
Anonim

Perennial blue eyed grass wildflower er medlem av Iris-familien, men det er ikke et gress i det hele tatt. Den er hjemmehørende i Nord-Amerika og danner klumper av slankt, langt løvverk, toppet om våren med små periwinkle-blomster. Planten er et lyst tillegg til ethvert sted i hagen. Nesten all hagejord er stedet for å plante blåøyde gress, og det vil tiltrekke bier og mate ville fugler gjennom årene.

Hva er Blue Eyed Grass?

Gartneren som leter etter en erstatning for iris eller andre løkeblomster, bør utforske den blåøyede gressplanten (Sisyrinchium spp.). Så hva er blåøyd gress og er det en passende plante for hagen? Denne planten klumper seg og kan bli 4 til 16 tommer (10-40 cm.) høy og like bred. Villblomst med blåøyde gress vokser fra hardføre jordstengler som sender ut høyt, bladlignende løvverk, omtrent som gressstrå, og det er her "gresset" i navnet kommer.

Det nesten 31 cm høye løvet har trette stengler toppet med de strålende blå blomstene, men kan også være hvite eller fiolette og ha et gult "øye" i midten. Denne gule kronen gir planten sitt fargerike navn. USDA-sonene 4 til 9 er egnede steder for dyrking av blåøyde gress. Villblomst med blå øyne gresser nyttig i steinhager, border, containere og som en del av en villblomsteng.

Å dyrke blåøyde gress er en utmerket måte å introdusere innfødt planteliv i hagen din. Dette fremmer naturlig landskap og hjelper ville dyr med mat og hekkematerialer.

Where to Plant Blue Eyed Grass

Å vite hvor du skal plante blåøyde gress er viktig for dens generelle helse. Så når du dyrker blåøyde gress, velg et sted med delvis sol. Selv om planten kan vokse i full sol, fungerer den best i situasjoner med lite lys.

Den tåler enhver jords pH så lenge den drenerer godt. Blåøyde gress vil trives i fuktig til gjennomsnittlig hagejord.

Planten er lett å formere ved å dele småplanter bort fra moderplanten. Bryt av eller skjær jordstenglene vekk fra hovedplanten, inkludert det slanke løvet til de unge plantene som dannes ved bunnen. Plant dem som individuelle prøver for økt vårskjønnhet.

Klumpen vil bli stor år for år, men du kan grave den opp og kutte den i seksjoner for nye planter. Del planten på senvinteren hvert annet til tredje år, og du vil ha en spredning av de vakre blomstene over landskapet.

I tillegg til formering ved deling, vil blomstene produsere frø om våren. Frø spres lett i hager med tilstrekkelig fuktighet.

Blue Eyed Grass Care

Å dyrke blåøyde gress er ikke vanskelig. La bladene forbli på planten etter at blomstringene falmer om sommeren. Dette gir bladverket tid til å samle energi til å lagre i jordstengler for følgendesesongens blomstring. Etter at de har blitt brune, kutt dem tilbake til rett over kronen.

Mulch rundt plantene med organisk materiale for å gi næring og beskytte plantene under kuldegrader. I soner under 4 eller hvor harde fryser varer hele vinteren, grav opp planten om høsten og pott opp i hagejord. Flytt planten til et lite lyssted der temperaturene er over frysepunktet. Når jorda er brukbare, plant om våren og nyt markblomster med blåøyde gress til sommeren.

Anbefalt: