Sloped Rock Garden Design – Tips on Creating A Hillside Rock Garden

Innholdsfortegnelse:

Sloped Rock Garden Design – Tips on Creating A Hillside Rock Garden
Sloped Rock Garden Design – Tips on Creating A Hillside Rock Garden

Video: Sloped Rock Garden Design – Tips on Creating A Hillside Rock Garden

Video: Sloped Rock Garden Design – Tips on Creating A Hillside Rock Garden
Video: Rock garden ideas and inspiration - perfect for drought tolerant planting and slopes 2024, Kan
Anonim

Landsskaping av en skråning er en ingeniørutfordring. Både vann og jord renner av; planter påvirkes av tyngdekraften; og mye av jordens næringsstoffer og eventuell gjødsel vil ganske enkelt gli ned. Men hvis du bygger en steinhage i en skråning, blir steinene en barriere for å bremse eller til og med stoppe mange av disse tapene.

Den skrånende steinhagen er også en visuell triumf der inaktive gjenstander blander seg med levende grøntområder. For å lage den perfekte steinhagen for skrånende gårdsplasser, prøv følgende tips og triks.

Planing a Hillside Rock Garden

Har du en åsside? Prøv å bygge en steinhage i åssiden. Det er visse utfordringer å møte, men når du først har infrastrukturen på plass, kan effekten være både tiltalende og funksjonell. Drenering, jordretensjon og valg av planter spiller inn når du planlegger en steinhage på en høyde.

Det første elementet som skal tas opp er drenering. Graderte områder i landskapet stiller spørsmål når man vurderer hagesenger. En steinhage på en høyde vil skape et sted hvor vann skyver jord fra åsen. Du kan installere perforert rør eller terrasse på plassen slik at vannet enten kan ledes av eller bassenget for å stimulere plantevekst.

I tørtregioner, er det best å spare regnvann. Men i områder hvor det er ventet mye nedbør, kan du lede overflødig vann ut av skråningen. Bestem hvilket som er hovedmålet, og gå derfra.

Hardscaping a Sloped Rock Garden

Når du har tatt for deg drenering eller bevaring av vann i din region, er det på tide å installere steinene. I en dyp skråning, bruk veldig store steiner for å holde åssiden sammen og gi en fast terrasse å plante på.

Steiner er mer effektive barrierer enn jernbanebånd, som mange gartnere bruker i åser. Jernbanebånd avgir giftstoffer som forurenser regnvann og jord. Bergarter er tryggere og en livstids erosjonsløsning. Du må kanskje ansette et firma med tungt utstyr for å flytte steiner på plass.

Stenarter bør begraves i jorden en tredjedel av størrelsen. Dette vil holde skråningen stabil og beholde jord.

Planter for en steinhage i en skråning

Sørg for at jorda passer for plantene dine. Du må kanskje ta inn litt god hagejord hvis området allerede har mistet matjorda. Så er det på tide å velge plantene. De bør passe til belysningen av området og være lite vedlikehold.

Lavtvoksende planter som sprer seg er ideelle. Noen forslag er:

  • Creeping Juniper
  • Sweet Woodruff
  • Ajuga
  • Kinnikinick
  • Snø om sommeren
  • Rockcress
  • Candytuft
  • Periwinkle
  • Creeping Phlox
  • Sedum
  • høner og kyllinger

Andre alternativer kan omfatte små eviggrønne planter, løker og urter som timian,lavendel og salvie. Siden skråninger kan være vanskelige å vedlikeholde, velg planter som vil være selvforsynt når de først er etablert, men likevel gi flere sesonger av interesse.

Anbefalt: