Gjess i hagen - kontrollerer gjess i hjemmehagen

Innholdsfortegnelse:

Gjess i hagen - kontrollerer gjess i hjemmehagen
Gjess i hagen - kontrollerer gjess i hjemmehagen

Video: Gjess i hagen - kontrollerer gjess i hjemmehagen

Video: Gjess i hagen - kontrollerer gjess i hjemmehagen
Video: Grow an Endless Garden | Start Saving Seeds Today 2024, Kan
Anonim

En flokk med migrerende kanadagås er en fryd å se, men når de bestemmer seg for å bosette seg i nabolaget ditt, vil du oppdage at de ikke er gode naboer. De lever av den ømme vegetasjonen i hagen din, og hver gås etterlater seg 6,4 kg avføring hver uke, noe som gjør det umulig å holde eiendommen din ren. Jo raskere du starter et program for bekjempelse av kanadagås, desto større er sjansene dine for å bli kvitt dem før de begynner å hekke.

Bekjempe gjess i hagen

Før vi diskuterer hva du kan gjøre med gjess i hagen, bør du vite at det er noen ting du ikke kan gjøre mot kanadagås fordi de er beskyttet av loven.

  • Du kan ikke fange eller drepe kanadagås, med unntak av det som er beskrevet i statens jaktregler.
  • Du kan ikke forstyrre en gås som sitter på et reir eller fjerne eller ødelegge eggene.
  • Du kan ikke plage gjess når de begynner å hekke, men du kan fjerne oppsamlet hekkemateriale før de hekker.

Hvordan kontrollere gjess

Ikke la deg påvirke av det du ikke kan gjøre med gjess i hagen. Det er fortsatt en rekke ting du kan gjøre for kanadagåskontroll.

  • Reiser enbarriere. Når du planlegger strategien for å kontrollere gjess, husk at gjess foretrekker å gå fra vannet til det foretrukne fôringsområdet og tilbake. Derfor er en av de mest effektive måtene å holde gjessene ute av hagen på å sette opp en slags barriere. En 60 cm høy hekk eller gjerde mellom hagen din og vannkanten er vanligvis tilstrekkelig til å utelukke de fleste kanadagås.
  • Aldri mate gjessene. Å mate gjess i hagen vil bare oppmuntre disse fuglene til å fortsette å komme tilbake.
  • Fjern hekkemateriale. Om våren begynner gjessene å samle og lagre hekkemateriale. Se etter hauger med materiale på eiendommen din og fjern dem før gjessene har mulighet til å bygge et rede.
  • Skremme dem. Bruk støymakere og bjeffende hunder, jag dem med en kost, og ellers gjør dem ulykkelige. Prøv fyrverkeri, sirener, blinkende lys og alt annet du kan tenke deg. Endre taktikk ofte fordi når gjessene blir vant til en spesiell irritasjon, lærer de å ignorere den. Hvis du er vedvarende, vil de imidlertid gå andre steder. Husk: du kan ikke trakassere dem når de begynner å hekke.
  • Install staking. Plasser staker hver 20 til 25 fot (6 til 7,5 m.) rundt en dam og snor tråd mellom stakene i en høyde på 10 til 12 tommer (25 til 30 cm.). Canadagjess hekker ikke i et område der de ikke lett kan gå inn og ut av vannet.

Å lære å kontrollere gjess i hagen din trenger ikke å være en vanskelig oppgave. Nå som du vet det grunnleggende omBekjempelse av kanadagås, du vil ha de nødvendige verktøyene for å holde gjessene ute av hagen for alltid.

Anbefalt: