Dropworts In The Garden - Filipendula Dropwort Meadowsweet Info And Care

Innholdsfortegnelse:

Dropworts In The Garden - Filipendula Dropwort Meadowsweet Info And Care
Dropworts In The Garden - Filipendula Dropwort Meadowsweet Info And Care

Video: Dropworts In The Garden - Filipendula Dropwort Meadowsweet Info And Care

Video: Dropworts In The Garden - Filipendula Dropwort Meadowsweet Info And Care
Video: YMP Kevään kasveja 2024, Kan
Anonim

Filipendula, dropwort, engrost, dronning-av-prærien, dronning-av-eng; uansett hva du kaller dem, er dropworts i hagen alltid velkommen. Arter av Filipendula finnes over hele verden, og når du slår opp informasjon om dråpeurt engsøt, vil du finne at hvert av de mange vanlige navnene refererer til en annen art av samme slekt.

Dropwort Meadowsweet Info

I århundrer har folk lært å dyrke dråpeurt til medisinske formål. En infusjon av dropwort-te ble brukt til å behandle mindre smerter og hodepine, og i 1839 oppdaget forskere det naturmedisinere hadde visst hele tiden. Det funket. Salisylsyre, aspirin for oss lekfolk, ble først utvunnet fra blomstene til Filipendula ulmaria, dronning av engen, helt tilbake. Kanskje det er navnet, men du leser sjelden om dråpeurter i hagen lenger, og likevel er de et vakkert og lettstelt tillegg.

Dropwort engsøt info finnes ofte under det latinske Filipendula. Dropwort/engsweet er medlem av rosefamilien. Den vokser i spredte klumper som vanligvis når omtrent 1 m høye og 1 m brede, og den er en hardfør staude i USDA-plantehardhetssonene 3 til 8. Selv om den foretrekker kjøligere klima, så lenge sompleie av dropwort-planten din inkluderer rikelig med vann, den gjør seg også bra i sør.

Informasjon om hvordan du dyrker dropworts i hagen

Dropworts i hagen gjør dobbel plikt; først for sine klaser av bittesmå blomster som spenner fra hvit til dyp rosa tidlig til midtsommer og for det andre for dets vakre bladverk som alle arter av dråpeurt har. I hagen gir de lange bladene, pinnatly dekorert med syv til ni fjæraktige brosjyrer, et bregnelignende utseende som kontrasterer fint og myker opp utseendet til noen av naturens klarere og mer solide blader. På grunn av høyden deres, er dråpeurter vanligvis funnet i bak- eller mellomgrunnen av hagebedet.

Det er ingenting ekstraordinært ved hvordan man dyrker dråpeurt. Planten liker solen, men tåler litt skygge og er ikke utsatt for skadedyr eller sykdommer bortsett fra det sjeldne tilfellet med mugg og den fryktede japanske billen. Den gjør seg best i lett alkalisk jord, men vil også klare seg fint i gjennomsnittlig, nøytral jord.

Dropwort Plantepleie

Som de fleste planter foretrekker de fuktig, fruktbar jord, men siden det ikke er noe masete med en dråpeurt, er plantepleie enkelt. Vann regelmessig i løpet av transplantasjonssesongen slik at planten blir godt etablert, og la deretter regnet gjøre det meste av arbeidet.

Gjødsle om våren når ny vekst dukker opp, men ikke la deg rive med. Du vil ha både blomster og løvverk.

Dropworts er moderate dyrkere og definitivt ikke invasive. Når du har en, vil du sannsynligvis ha en annen. Formering er like enkelt som stell av dråpeurtplanter. Det er ikke mye åden. Det er to måter å oppnå dette på. Hvert tredje eller fjerde år kan du dele plantens tøffe røtter i tre eller fire klumper eller holde øye med selvsådde frøplanter, som ser ut til å ha bedre suksess med å spire (og mye mindre oppstyr) enn fra butikkkjøpt frø. Grav et hull dobbelt så stort som røttene til transplantasjonen og sett planten til samme dybde som du fant den. Fyll på med god, rik jord og vann regelmessig. Det er alt som skal til.

Enten du kaller det Filipendula, dropwort, meadowsweet eller noen av de andre vanlige navnene som det er kjent under, bør alle prøve dropworts. Plantestell er enkelt og resultatene er vel verdt det.

Anbefalt: