What Is Creeping Burhead: Lær om dyrking av Creeping Burhead-planter

Innholdsfortegnelse:

What Is Creeping Burhead: Lær om dyrking av Creeping Burhead-planter
What Is Creeping Burhead: Lær om dyrking av Creeping Burhead-planter

Video: What Is Creeping Burhead: Lær om dyrking av Creeping Burhead-planter

Video: What Is Creeping Burhead: Lær om dyrking av Creeping Burhead-planter
Video: Why Are Things Creepy? 2024, April
Anonim

Krypende hodeplanter (Echinodorus cordifolius) er medlemmer av vannplantainfamilien og brukes ofte i ferskvannsakvarier og utendørs fiskedammer. Echinodorus krypende burhead er hjemmehørende i den østlige halvdelen av USA. Den vokser nedsenket i gjørme og grunt vann i saktegående bekker og dammer.

What is Creeping Burhead

Echinodorus creeping burhead er en vannplante med blanke grønne blader som vokser tett sammen og danner en klump. De attraktive bladene gjør denne planten ideell for bruk som et midtpunkt i akvarier og akvarier.

Når de plantes utendørs, kan krypende burhead-planter bli ca. 1 m høye og produsere hvite blomster i sommermånedene. I noen stater er denne planten truet, men i andre områder har den blitt et invasivt ugress. Det er tilrådelig å kontakte ditt fylkeskommunale Cooperative Extension-kontor eller statens avdeling for naturressurser for å sjekke den lokale statusen før du planter den utendørs eller fjerner den fra naturen.

Growing Creeping Burhead in Aquariums

Når den er helt nedsenket, er den en robust plante med knallgrønne blader. For de fleste varianter,stell av krypende burhead-planter er ganske enkelt. De gjør det best på et skyggefullt sted som mottar mindre enn 12 timer med lys per dag. Lengre perioder med lys kan føre til at bladene vokser raskt og når toppen av akvariet. Regelmessig beskjæring av røttene hjelper også med å kontrollere størrelsen på krypende burheadplanter.

I akvariet nyter plantene temperaturer mellom 50-81℉. (10-27 ℃.). Høyere temperaturer stimulerer til mer vekst enn kjøligere. De gjør det best når pH i vannet stabiliserer seg mellom 6,2 og 7,1.

Echinodorus creeping burhead er tilgjengelig i dyrebutikker, akvariebutikker og vannplanter på nettet. Akvarister og damentusiaster kan velge mellom flere varianter:

  • Aureus – En vakker variant med gule til gylne hjerteformede blader. Kan være dyrere og vanskeligere å vedlikeholde enn andre varianter.
  • Fluitans – Definitivt en plante for større akvarier. Denne sorten har lengre, smalere blader som kan bli 41 cm lange. I motsetning til andre varianter har bladene en tendens til å ligge på overflaten i stedet for å stikke ut av vannet.
  • Marble Queen – Denne mindre varianten når bare høyder på åtte tommer (20 cm), men populariteten skyldes de grønne og hvite marmorerte bladene. Flekkene forsterkes under sterkere lys.
  • Ovalis – En lettdyrket plante som passer for mindre akvarier eller grunne dammer. De diamantformede bladene blir 36 cm høye.

Anbefalt: