Ease Of Use Hagedesign: Fordelene ved tilgjengelig hagearbeid

Innholdsfortegnelse:

Ease Of Use Hagedesign: Fordelene ved tilgjengelig hagearbeid
Ease Of Use Hagedesign: Fordelene ved tilgjengelig hagearbeid

Video: Ease Of Use Hagedesign: Fordelene ved tilgjengelig hagearbeid

Video: Ease Of Use Hagedesign: Fordelene ved tilgjengelig hagearbeid
Video: Замечательные домашние инновации и гениальные дизайнерские идеи 2024, Kan
Anonim

For å fortsette å oppleve fordelene med hagearbeid etter hvert som vi blir eldre eller for alle som har en funksjonshemming, er det nødvendig å gjøre hagen tilgjengelig. Det finnes mange typer tilgjengelige hager, og hver enkelt hagedesign er avhengig av gartnerne som skal bruke den og deres individuelle behov. Lær mer om fordelene med tilgjengelig hagearbeid og få informasjon om hvordan du kan starte en egen tilgjengelig hage.

Hva er tilgjengelige hager?

For mange mennesker er hagearbeid en givende og terapeutisk hobby som man får mye glede av. Når en gartner blir eldre eller for funksjonshemmede, kan det bli en betydelig utfordring å utføre alle de fysiske oppgavene som kreves for hagearbeid.

Bøye seg eller knele er bare to av utfordringene en aldrende gartner kan møte. En person kan også oppleve en skade eller bli ufør, men ønsker fortsatt å drive hagearbeid som en hobby. Tilgjengelige hagearbeid gjør at gartnere kan fortsette å nyte og vedlikeholde en hage til tross for alder, sykdom eller funksjonshemming.

Fordeler med tilgjengelig hagearbeid

Hagearbeid fremmer helse. Tilgjengelig hagearbeid lar gartnere være ute i frisk luft, bruke energi og oppnå en følelse avgjennomføring. Å takle en sykdom eller en funksjonshemming kan være ekstremt stressende, og hager som kan tilpasses gir en sårt tiltrengt stressavlastning.

Hagearbeid er styrkende, bidrar til å utvikle bevegelsesområde, fremmer hånd-øye-koordinasjon og øker styrke og balanse. Personer som er utfordret med en funksjonshemming eller lider av andre fysiske begrensninger drar betydelig nytte av hagearbeidets terapeutiske natur.

Starte en tilgjengelig hage

Mange typer tilgjengelige hager kan opprettes avhengig av gartnerens fysiske evner. Når du oppretter en tilgjengelig hage, er det best å lage en detaljert plan på papir først.

Høyde senger, bordhager eller containere gjør hagepleie enklere for de som sitter i rullestol eller har problemer med å bøye seg.

Tilpassbare, lette verktøy er enkle å håndtere for folk som har kompromittert hånd- og armstyrke.

Andre hensyn til bruk av hagedesign kan inkludere et dryppvanningssystem for vanning, smale bed for enklere luking, lette verktøybærere, planter med lite vedlikehold, tilpasningsdyktige pottebord og verktøymodifikasjoner.

Hagearbeid er et livslangt arbeid som kan nytes av alle. Tilgjengelige hageplansideer er allment tilgjengelige, og mange lokalsamfunn har terapeutiske hageprogrammer som gjør hagearbeid mulig selv for de med alvorlige fysiske utfordringer.

Anbefalt: