Regnvannsamling - Høsting av regnvann med regntønner

Innholdsfortegnelse:

Regnvannsamling - Høsting av regnvann med regntønner
Regnvannsamling - Høsting av regnvann med regntønner

Video: Regnvannsamling - Høsting av regnvann med regntønner

Video: Regnvannsamling - Høsting av regnvann med regntønner
Video: Keeping pollen out of my rainwater collection 2024, Kan
Anonim

Hvordan samler du opp regnvann og hva er fordelene? Enten du er interessert i vannsparing eller bare ønsker å spare noen få dollar på vannregningen, kan oppsamling av regnvann til hagearbeid være svaret for deg. Å høste regnvann med regntønner sparer drikkevann – det er vannet som er trygt å drikke.

Samling av regnvann for hagearbeid

Om sommeren brukes mye av drikkevannet vårt utendørs. Vi fyller bassengene våre, vasker bilene våre og vanner plenene og hagen. Dette vannet må behandles kjemisk for å gjøre det trygt å drikke, noe som er bra for deg, men ikke nødvendigvis bra for plantene dine. Å samle regnvann for hagearbeid kan eliminere mange av disse kjemiske s alter og skadelige mineraler fra jorda.

Regnvann er naturlig mykt. Jo mindre vann som brukes fra ditt lokale behandlingsanlegg, jo færre kjemikalier må de bruke og jo mindre penger må de bruke på disse kjemikaliene. Det er besparelser for deg også. De fleste hageeiere ser en økning i vannregningen i sommerhagemånedene, og i tørkeperioder har mange av oss blitt tvunget til å velge mellom hagen vår og vannregningen.

Regnvannsinnsamling kan redusere regningene dine i regnværsmånedene og bidra til å kompenserekostnader under de tørre. Så hvordan samler du opp regnvann? Den enkleste metoden for å høste regnvann er med regntønner.

Å bruke regntønner innebærer ingen spesiell rørlegging. De kan kjøpes, ofte gjennom lokale naturverngrupper eller fra kataloger eller hagesentre, eller du kan lage dine egne. Prisene varierer fra rundt $70 til $300 eller mer, avhengig av design og estetikk. Prisen synker betraktelig hvis du lager selv. Plastfat kan males for å passe sammen med huset eller landskapet ditt.

Using Rain Barrels

Hvordan samler du opp regnvann til bruk i hagen? På det mest grunnleggende nivået er det fem komponenter. Først og fremst trenger du et nedbørfelt, noe vannet renner av. For hjemmegartneren er det taket ditt. I løpet av 1 tomme (2,5 cm) nedbør vil 90 kvadratfot (8,5 kvm) tak slippe nok vann til å fylle en 55 gallon (208 L.) trommel.

Deretter trenger du en måte å dirigere strømmen på for oppsamling av regnvann. Det er dine takrenner og nedløp, de samme nedløpene som leder vannet ut til hagen din eller stormkloakk.

Nå trenger du et kurvfilter med en fin skjerm for å holde rusk og insekter fra regntønnen din, den neste komponenten i regnvannsoppsamlingssystemet. Denne tønnen skal være bred og ha et avtakbart lokk slik at det kan rengjøres. En 55 gallon (208 L.) trommel er perfekt.

Så nå som du bruker regntønner, hvordan får du vannet til hagen din? Det er den siste komponenten for å samle regnvann til hagen din. Du trenger en tapp installert lavt på tønnen. En ekstratupp kan legges høyere på trommelen for å fylle vannkannene.

Ideelt sett bør det også finnes en metode for å styre overløp ved bruk av regntønner. Dette kan være en slange koblet til et annet fat eller et stykke avløpsrør som fører til det originale jordrøret for å lede vannet bort.

Å høste regnvann med regntønner er en gammel idé som har blitt gjenopplivet. Besteforeldrene våre dyppet vannet fra tønnene ved siden av huset for å vanne grønnsaksplassen. For dem var det en nødvendighet å samle regnvann til hagearbeid. For oss er det en måte å spare både vann og energi på og å spare noen få dollar mens vi gjør det.

Merk: Det er viktig at du beskytter regntønner ved å holde dem dekket når det er mulig, spesielt hvis du har små barn eller til og med kjæledyr.

Anbefalt: