5 busker og trær med hvite bær - planter med hvite bær

Innholdsfortegnelse:

5 busker og trær med hvite bær - planter med hvite bær
5 busker og trær med hvite bær - planter med hvite bær

Video: 5 busker og trær med hvite bær - planter med hvite bær

Video: 5 busker og trær med hvite bær - planter med hvite bær
Video: Stikkelsbær, rips og solbær - sunt og trendy 2024, April
Anonim

Planter med hvite bær er virkelig unike. Røde bær er slående, spesielt om vinteren. Svarte bær er elegante. Imidlertid tilfører hvite bær noe helt spesielt til en hage, spesielt på de snøløse vinterdagene. Her er fem trær og busker du kan plante i hagen din.

Hvite bærbusker

En busk med hvite bær er ikke så vanlig, men du kan finne noen få typer med denne uvanlige fruktfargen:

Beautyberry. Denne busken beskriver en familie med flere varianter som er hjemmehørende i Asia, Mellom-Amerika og det sørøstlige Nord-Amerika. Amerikansk skjønnhetsbær, Callicarpa americana, er kjent for sine slående, lyse lilla bær, men du kan også finne hvite kultivarer av noen få arter. Disse inkluderer C. dichotoma-kultivaren ‘Albifructus’ og C. americana-kultivaren ‘Lactea.’ De fleste varianter er store og springende, vokser opp til 10 fot (3 m.), og tåler delvis skygge.

Snøbær. Snøbærs navn er hjemmehørende i store deler av Nord-Amerika og beskriver det perfekt. En middels stor busk, den kan bli opptil 2 meter høy. Det er et godt valg for en innfødt art som er til fordel for dyrelivet og som produserer snøhvite bær.

Nandina. Dette er en asiatisk innfødt med flere varianter, inkludert 'Alba' med hvite bær. Disse bærene er ikke rent hvite, men mer av enkremfarge. De er også giftige, så vær forsiktig med dyr og barn. Nandina er en eviggrønn bredbladet som vokser opp til 2 m høy og bred og tåler steinete jord, og foretrekker litt skygge.

sibirsk kornel. Cornus alba er en kornellbusk som er hjemmehørende i Sentral- og Øst-Asia. Den produserer pene hvite bær tippet med litt blå eller grønn om sommeren. Om vinteren gir denne kornelen visuell interesse med røde kvister. Den kan bli opptil 3 meter høy og tåler våt jord og delvis skygge. Sibirkornell kan enkelt kolonisere gjennom rotsuger, så beskjær disse regelmessig hvis du ikke vil at denne kornelen skal spre seg for langt.

White Berry Trees

Å finne et tre med hvite bær er en utfordring, men den hvite morbæren gjør jobben. Morus alba er hjemmehørende i Asia. Bladene til dette treet som har matet silkeormer i Kina i årtusener. Håpefulle silkeprodusenter brakte trærne til USA under kolonitiden.

I motsetning til de svarte og røde morbærene, produserer dette treet bær som blir hvite eller rosa hvite når de er modne. Sammenlignet med andre varianter regnes ikke fruktene som de mest smakfulle, men de er en vakker ressurs i hagen.

Hvit morbær er et godt landskapstre med sin runde form, frukt og bær. Den tiltrekker seg fugler og små pattedyr. Forvent at den vokser mellom 30 og 50 fot (9–15 m.) høy og bred.

Anbefalt: