Regntønner og myggskadedyr - tips for å forhindre mygg i regntønner

Innholdsfortegnelse:

Regntønner og myggskadedyr - tips for å forhindre mygg i regntønner
Regntønner og myggskadedyr - tips for å forhindre mygg i regntønner

Video: Regntønner og myggskadedyr - tips for å forhindre mygg i regntønner

Video: Regntønner og myggskadedyr - tips for å forhindre mygg i regntønner
Video: LEMONGRASS for Rain Barrel - Mosquito Prevention 2024, Kan
Anonim

Å høste regn i tønner er en jordvennlig praksis som sparer vann, reduserer avrenning som påvirker vannveiene negativt og er til fordel for planter og jord. Ulempen er at stående vann i regntønner er en ideell yngleplass for mygg. Det finnes en rekke måter å forhindre mygg i regntønner. Les videre for noen nyttige forslag.

Regntønner og myggskadedyr

Mens bruk av en regntønne i hagen er flott for vannsparing blant de andre fordelene, er mygg en konstant trussel, siden de bærer på livstruende sykdommer. Å lære å kontrollere mygg i en regntønne er like viktig for å kontrollere dem andre steder, spesielt siden skadedyrene drar nytte av stillestående vann for å hjelpe til med å gjennomføre livssyklusen.

Her er noen ting du kan gjøre for å minimere deres tilstedeværelse:

Oppvasksåpe– Flytende oppvaskmiddel lager en glatt film på overflaten av vannet. Når mygg forsøker å lande, drukner de før de rekker å legge egg. Bruk naturlig såpe og unngå produkter med parfyme eller avfettingsmidler, spesielt hvis du vanner plantene dine med regnvann. En eller to spiseskjeer flytende såpe per ukeer nok for de fleste regntønner.

Myggdunk– Også kjent som myggdonuts, myggdunk er runde kaker av Bti (Bacillus thuringiensis israelensis), en naturlig forekommende bakterie som sørger for myggkontroll i regntønner. løses sakte opp. Det er imidlertid trygt for nyttige insekter. Pass på at produktetiketten indikerer at dunkene er formulert for dammer fordi andre typer, som dreper larver, ikke er effektive i vann. Bytt dunkene etter behov. Sjekk dem etter et hardt regn.

Vetabilsk olje– Olje flyter på overflaten av vannet. Hvis mygg forsøker å lande, kveles de i oljen. Bruk omtrent en kvart kopp olje per uke. Du kan bruke alle typer olje, inkludert olivenolje. Hagebruksolje eller sovende olje er også effektive for å forhindre mygg i regntønner.

Netting– Finmasket eller netting festet godt til tønnen holder mygg ute. Fest nettet til tønnen med en strikksnor.

Gullfisk– En eller to gullfisker holder myggen i kontroll og avføringen deres gir litt ekstra nitrogenrik gjødsel til plantene. Dette er imidlertid ikke en god løsning hvis regntønnen din er i direkte sollys eller vannet er for varmt. Sørg for å legge netting over tappen og eventuelle andre åpninger. Fjern gullfiskene og ta dem innendørs før den første harde frosten.

Anbefalt: