Tigridia Plant Info - How To Grow Tiger Flowers In The Garden

Innholdsfortegnelse:

Tigridia Plant Info - How To Grow Tiger Flowers In The Garden
Tigridia Plant Info - How To Grow Tiger Flowers In The Garden

Video: Tigridia Plant Info - How To Grow Tiger Flowers In The Garden

Video: Tigridia Plant Info - How To Grow Tiger Flowers In The Garden
Video: 🌿 Planting Tigridia Bulbs | Mexican Shellflower 🌿 2024, Kan
Anonim

Voksende tigerblomst gir fargerike, men kortvarige, oppblomstringer i sommerhagen. Også kjent som meksikanske skjellblomster, er arten botanisk k alt Tigridia pavonia, siden midten av blomsten ligner en tigers pels. Tigridia skjellblomster i hagen dukker opp i rekkefølge, i to til tre uker, og gir en spektakulær visning av de vakre blomstringene.

Tigridia Plant Info

Tretti arter av Tigridia-skjellblomster finnes, hovedsakelig fra Mexico og Guatemala, og er medlemmer av Iridaceae-familien. Tigerblomster ligner gladiola, med 3 til 6 tommer (5-15 cm.) blomster i fargene rosa, rød, hvit, gul, krem, oransje eller skarlagen. Trekantformede kronblader med solide farger pryder de ytre kantene av blomsten med et senter som har et tigerskinn eller et skjelllignende utseende.

Det plisserte løvet ser ut som en vifte, og bidrar til skjønnheten til den voksende tigerblomsten. Dette løvet dør tilbake om høsten.

Growing Tiger Flower Care

Plant Tigridia-skjellblomster i hagen om våren. Tigerblomster er semi-hardføre og kan bli skadet ved temperaturer på 28 grader F. (-2 C.) og lavere. De i soner med kalde vintre bør løfte løkene og lagre dem om vinteren. I varmere områder hvor pærerer ikke løftet, pleie av tigerblomst inkluderer deling med noen års mellomrom.

Når du planter Tigridia-skjellblomster i hagen, plant dem 10 cm dype og 10-13 cm fra hverandre. Det kan også være lurt å plante dem i massevis i hele hagen for et fargerikt sommershow når de blomstrer.

Plant tigerblomster der de får varm ettermiddagssol. Du kan også dyrke tigerblomster i beholdere, men de bør beskyttes mot vinterregn.

Tigerblomstpleie er enkelt hvis du planter dem i rik og godt drenerende jord og tilfører fuktighet regelmessig.

Gjødsle med en svak blanding av flytende gjødsel noen ganger før blomstringen.

Anbefalt: