Svinegjødsel - Informasjon om bruk av grisegjødsel i hagen

Innholdsfortegnelse:

Svinegjødsel - Informasjon om bruk av grisegjødsel i hagen
Svinegjødsel - Informasjon om bruk av grisegjødsel i hagen

Video: Svinegjødsel - Informasjon om bruk av grisegjødsel i hagen

Video: Svinegjødsel - Informasjon om bruk av grisegjødsel i hagen
Video: How to turn pig manure into organic fertilizer? 2024, April
Anonim

Gamle tiders bønder pleide å grave grisegjødsel ned i jorden om høsten og la den brytes ned til næringsstoffer for neste vårs avlinger. Problemet med det i dag er at for mange griser har E.coli, salmonella, parasittiske ormer og en rekke andre organismer i gjødselen. Så hva er svaret hvis du har en klar kilde til grisemøkk og en hage som trenger fôring? Kompostering! La oss lære mer om hvordan du komposterer grisegjødsel for bruk i hagen.

Kan du bruke grisemøkk til hager?

Absolutt. Den beste måten å bruke grisegjødsel i hagen på er å kompostere den. Legg grisegjødsel til komposthaugen din og la den råtne lenge nok og varm nok. Den vil bryte ned og drepe alle organismer den kan bære som er en fare for helsen din.

Kompost er kjent av mange gartnere som "svart gull" for mengden godt den gjør i en hage. Den lufter jorden slik at røttene lettere kan gå gjennom, hjelper til med å holde på fuktighet og tilfører til og med mange næringsstoffer som vokser planter trenger. Alt dette skapes ved å gjøre uønsket søppel fra huset og hagen til en komposthaug eller legge den i en kompostbeholder.

Svinegjødsel til kompost

Nøkkelen til hvordan man komposterer grisegjødsel er at den må jobbe på høy varme og snusofte. Bygg en haug med en god blanding av ingredienser, fra tørket gress og døde blader til kjøkkenrester og ugress. Bland grisemøkka inn med ingrediensene og tilsett litt hagejord. Hold haugen fuktig, men ikke våt, for å få i gang nedbrytningen.

Kompost trenger luft for å forvandle seg, og du gir haugen luft ved å snu den. Bruk en spade, høygaffel eller rive for å grave ned i haugen, og bringe bunnmaterialer opp til toppen. Gjør dette minst en gang i måneden for å holde handlingen i gang i komposthaugen din, og la den virke i minst fire måneder før du bruker den.

Den beste timingen for å bruke grisegjødsel i hagen er å bygge en fersk komposthaug om høsten når du skal rydde opp i hagen og hagen på slutten av sesongen. Snu den hver tredje eller fjerde uke til snøen flyr, dekk den til med en presenning og la komposten koke hele vinteren.

Når våren kommer vil du bli behandlet med en haug med rik kompost, ideell for å arbeide i jorda. Nå er du klar til å bruke grisegjødselen din i hagen.

Anbefalt: