Growing Linden Trees - Tips For Planting A Linden Tree

Innholdsfortegnelse:

Growing Linden Trees - Tips For Planting A Linden Tree
Growing Linden Trees - Tips For Planting A Linden Tree

Video: Growing Linden Trees - Tips For Planting A Linden Tree

Video: Growing Linden Trees - Tips For Planting A Linden Tree
Video: Planting a baby Linden Tree 2024, April
Anonim

Hvis du har et stort landskap med god plass til et middels til stort tre for å spre grenene, vurder å dyrke en linde. Disse kjekke trærne har en løs baldakin som gir flekkete skygge på bakken under, slik at det kommer inn akkurat nok sollys til at skyggegress og blomster kan vokse under treet. Å dyrke lindetrær er enkelt fordi de krever lite stell når de først er etablert.

Linden Tree Info

Lindetrær er attraktive trær som er ideelle for urbane landskap fordi de tåler et bredt spekter av ugunstige forhold, inkludert forurensning. Et problem med disse trærne er at de tiltrekker seg insekter. Bladlus etterlater klebrig saft på bladene, og insekter av bomull ser ut som uklare utvekster på kvistene og stilkene. Det er vanskelig å kontrollere disse insektene på et høyt tre, men skaden er midlertidig og treet får en ny start hver vår.

Her er lindetrevariantene som oftest sees i nordamerikanske landskap:

  • Lillebladlind (Tilia cordata) er et middels til stort skyggetre med en symmetrisk baldakin som ser hjemme i formelle eller uformelle landskap. Den er lettstelt og trenger liten eller ingen beskjæring. Om sommeren produserer den klaser av duftende gule blomster som tiltrekker bier. Inn sentsommer, dinglende klaser av nøtter erstatter blomstene.
  • American linden, også k alt basswood (T. americana), er best egnet til store eiendommer som offentlige parker på grunn av sin brede baldakin. Bladene er grove og ikke like attraktive som hos småbladslinden. De duftende blomstene som blomstrer på forsommeren tiltrekker bier, som bruker nektaren til å lage en overlegen honning. Dessverre er en rekke bladspisende insekter også tiltrukket av treet, og det er noen ganger avløvet mot slutten av sommeren. Skaden er ikke permanent, og bladene kommer tilbake neste vår.
  • europeisk lind (T. europaea) er et kjekk, middels til stort tre med en pyramideformet baldakin. Den kan bli 70 fot (21,5 m) høy eller mer. Europeiske linder er enkle å ta vare på, men de har en tendens til å spire ekstra stammer som bør beskjæres etter hvert som de vises.

Hvordan ta vare på lindetrær

Den beste tiden for å plante et lindetre er om høsten etter at bladene faller, selv om du kan plante beholderdyrkede trær når som helst på året. Velg et sted med full sol eller delvis skygge og fuktig, godt drenert jord. Treet foretrekker en nøytral til alkalisk pH, men tåler også lett sur jord.

Plasser treet i plantehullet slik at jordlinjen på treet er jevn med jorden rundt. Mens du fyller opp rundt røttene, trykk ned med foten fra tid til annen for å fjerne luftlommer. Vann godt etter planting og tilsett mer jord hvis det dannes en fordypning rundt bunnen av treet.

Mulch rundt lindentre med organisk mulch som furunåler, bark eller strimlede blader. Mulch undertrykker ugress, hjelper jorda med å holde på fuktighet og modererer ekstreme temperaturer. Når mulch brytes ned, tilfører det essensielle næringsstoffer til jorden. Bruk 3 til 4 tommer (7,5 til 10 cm) med mulch og trekk den tilbake et par tommer (5 cm) fra stammen for å forhindre råte.

Vann nyplantede trær en eller to ganger i uken de første to eller tre månedene i fravær av regn. Hold jorda fuktig, men ikke fuktig. Veletablerte lindetrær trenger bare vanning under langvarige tørre perioder.

Gjødsle nyplantede lindetrær våren etter. Bruk et 2-tommers (5 cm) lag med kompost eller et 1-tommers (2,5 cm.) lag med råtnet gjødsel over et område som er omtrent dobbelt så stort som baldakinen. Hvis du foretrekker det, kan du bruke en balansert gjødsel som 16-4-8 eller 12-6-6. Etablerte trær trenger ikke årlig gjødsling. Gjødsle bare når treet ikke vokser godt eller bladene er bleke og små, følg pakkens anvisninger. Unngå å bruke ugress- og fôrprodukter designet for plener over rotsonen til en linde. Treet er følsomt for ugressmidler og bladene kan bli brune eller forvrengte.

Anbefalt: