Kjellerhagearbeid - Tips for å dyrke grønnsaker i en kjeller

Innholdsfortegnelse:

Kjellerhagearbeid - Tips for å dyrke grønnsaker i en kjeller
Kjellerhagearbeid - Tips for å dyrke grønnsaker i en kjeller

Video: Kjellerhagearbeid - Tips for å dyrke grønnsaker i en kjeller

Video: Kjellerhagearbeid - Tips for å dyrke grønnsaker i en kjeller
Video: How to Grow an Indoor Survival Garden 2024, Kan
Anonim

Å sette opp en vokseplass innendørs for solelskende grønnsaker kan by på noen utfordringer. Enten du bare ikke har plass utendørs eller du ønsker en helårshage, må plantenes grunnleggende behov dekkes. Du må sørge for vann, lys, plass, støttestrukturer og næringsstoffer. Kjellerhagearbeid kan gjøres hydroponisk eller i jord. En annen vurdering når du dyrker grønnsaker i en kjeller er varme. Plantene dine trenger temperaturer på minst 70 grader Fahrenheit (21 C) for å blomstre.

Gjør noen undersøkelser når du dyrker en kjellerhage, slik at du kan løse disse problemene hvis de dukker opp og redusere produksjonsregningen samtidig som du gir sunne grønnsaker til familien din.

Behov for kjellerhagearbeid

De fleste grønnsaker krever varme temperaturer, men kjellere er notorisk fuktige og kalde. Du må sørge for at området er trekkfritt og sørge for varmeovner for å holde området varmt. Hvis kjelleren også er fuktig, trenger du vifter for å flytte rundt luft og forhindre råte. Hvis du planlegger en stor vekstoperasjon, kan det hende du må skaffe vifter og varmeovner i industriell størrelse, men mindre hager kan være tilstrekkelig med enheter i hjemmebruk.

Du kan kjøre slanger fra eksisterende vannforsyning eller beholde regntønner for å gi vanning. Valget avjord når du dyrker grønnsaker i kjelleren er også avgjørende. Bruk en blanding av kompost, torv og vermikulitt som er steril. Velg leiligheter eller potter å starte planter i, men sørg for at de har tilstrekkelige dreneringshull.

Belysning er sannsynligvis den mest utfordrende delen av å dyrke en kjellerhage. Det finnes ulike lyse farger for ulike typer vekst og fruktsetting. For eksempel fremmer blått lys løv og vegetativ vekst, mens rødt lys forbedrer blomstring og fruktproduksjon. Plantebelysningsbehov for kjellerhagearbeid varierer fra spiring til fruktsetting, så det er best å gjøre litt research på dette området hvis du ønsker en profesjonell lyssituasjon.

Å dyrke grønnsaker i kjelleren gir en sjanse til å teste lysmengder og toner. Nybegynnere gartnere kan bare bruke fluorescerende belysning, men etter hvert som du blir mer erfaren og kjellerhagen din utvides til mer trengende varianter, må du investere i halogenbelysning med oppheng og tidtakere.

Hvordan dyrke grønnsaker i kjelleren

Når du har plassen varm, ventilert og klar med beholdere og jord, må du velge den variasjonen av planter du ønsker å dyrke. Grønnsaksplanter som vokser innendørs og vokser best vil inkludere bladgrønt. De er enkle å starte og det beste alternativet for en nybegynner innendørs grønnsaksgartner.

Planter som tomater og paprika vil trenge høyere nivåer av varme og lys, mens bushbønner og erter trenger mindre varme. Velg dvergvarianter når det er mulig for å spare plass.

Squash og meloner er ikke bra, men salat, spinat, reddiker,og mangold er ideelle grønnsaksplanter som vokser innendørs.

Så frø innendørs som du vanligvis ville gjort, men i stedet for å transplantere utendørs, flytt dem til potter. Bruk en timer for å gi plantene minst 8 timer lys per dag for de fleste typer og 10 timer eller mer for solelskere som paprika.

La aldri plantene dine tørke ut og gi dem flytende gjødsel fortynnet til det halve en gang hver uke. Sats og bind opp planter etter behov og følg grunnleggende grønnsakspleie for hver sort. Øk lystiden og vann når plantene har fått frukt.

Skadedyr er ikke et like stort problem i kjellerhagearbeid, men se etter hvitflue, skjell og andre insekter.

Anbefalt: