Japansk Pittosporum Care - How To Grow Pittosporum Shrubs

Innholdsfortegnelse:

Japansk Pittosporum Care - How To Grow Pittosporum Shrubs
Japansk Pittosporum Care - How To Grow Pittosporum Shrubs

Video: Japansk Pittosporum Care - How To Grow Pittosporum Shrubs

Video: Japansk Pittosporum Care - How To Grow Pittosporum Shrubs
Video: How to grow Variegated Pittosporum (Japanese Mock Orange) with a detailed description 2024, Kan
Anonim

Japansk Pittosporum (Pittosporum tobira) er en nyttig prydplante for hekker, kantplantinger, som et eksemplar eller i beholdere. Den har attraktive blader som forsterker mange andre planteteksturer, og den er veldig tolerant for en rekke forhold. Omsorgen for Pittosporum er ubetydelig, og plantene trives mange steder så lenge de ikke dyrkes under USDA-sone 8 eller over sone 11.

Pittosporum-informasjon

Pittosporum-planter er moderate til saktevoksende busker med kronglete blader av enten blanke grønne eller spraglete hvite. Plantene produserer velduftende, kremhvite blomster i endene av stilkene, satt i klaser. Ved modning kan plantene bli 12 fot (4 m.) høye med en 18 fot (6 m.) spredning.

Det tykke bladverket gjør planten til en utmerket skjerm i massevis, men den kan også være et interessant enkelt- eller flerstammet frittstående tre. For kystbeboere er en viktig del av Pittosporum-informasjon plantens utmerkede s alttoleranse.

How to Grow Pittosporum

Dette er en veldig allsidig plante og trives like godt i enten skygge eller sol. Formering, eller hvordan man dyrker Pittosporum, er gjennom halv-hardved stiklinger om sommeren. Legg stiklingen i en halv og en halv blanding av torv og perlitt. Hold kjelen lett fuktigog snart vil du ha en ny Pittosporum-baby å glede deg over.

Planten produserer små frukter med knallrøde frø, men frøene er ikke lett å spire og er ofte ikke levedyktige.

Japansk Pittosporum Care

Toleransen til denne planten er nesten legendarisk. I tillegg til sin ambivalens når det gjelder belysning, kan den også vokse på nesten hvilken som helst jord. Den er tørkebestandig, men planten er vakrest når den får regelmessig vanning.

Bruk mulch rundt rotsonen i varme områder, og plant i en østlig eksponering ved de høyeste hardhetssonene for å forhindre solsår.

Det viktigste aspektet ved god japansk Pittosporum-pleie er å sikre at plantestedet har tilstrekkelig drenering. Mens planten vokser best når den har vanlig vann, tåler den ikke våte føtter og er også utsatt for en rekke soppsykdommer. Vann i rotsonen for å forhindre bladsykdom og gjødsle om våren med en allsidig, saktefrigjørende plantemat.

Trimming Pittosporums

Pittosporum-planter er veldig tolerante for beskjæring. Trimming av Pittosporums hjelper til med å forme dem og holde dem innenfor en ønsket størrelse. De kan bli ledet tilbake for dimensjonering eller til og med sterkt kuttet ned for foryngelse.

Som en hekk vil du ikke få et jevnt utseende fordi du trenger å klippe under de virvlede bladene og de er forskjøvet. Beskjæring under endebladsarrangementet gir imidlertid en naturlig, myk hekk.

Årlig beskjæring som en del av pleie av Pittosporum kan redusere de duftende blomstene. For å oppmuntre til blomstring, beskjær rett etterblomstring.

Fjern de nederste grenene hvis du ønsker å ha et lite treutseende. Du kan holde planten i en liten størrelse i mange år ved konsekvent å trimme Pittosporums. En bedre tilnærming hvis du vil ha en mindre plante er imidlertid å kjøpe 'MoJo' en liten plante som bare blir 56 cm høy, eller en dvergvariant som 'Wheeler's Dwarf'.

Anbefalt: