Julekaktusproblemer - overvannssymptomer på julekaktus

Innholdsfortegnelse:

Julekaktusproblemer - overvannssymptomer på julekaktus
Julekaktusproblemer - overvannssymptomer på julekaktus

Video: Julekaktusproblemer - overvannssymptomer på julekaktus

Video: Julekaktusproblemer - overvannssymptomer på julekaktus
Video: AQUA DESIGN AMANO JAPAN - ADA NATURE AQUARIUM GALLERY, THE BIRTHPLACE OF AQUASCAPING 2024, Kan
Anonim

Julekaktusen er en langlivet plante som ofte går fra generasjon til generasjon. Du kan stort sett ignorere kaktusen med dyp, men sjelden vanning, og den vil trives. En overvannet julekaktusplante vil imidlertid bukke under for rotråte, og den familiearven kan gå videre til komposthaugen. Å redde en overvannet julekaktus krever raske og avgjørende handlinger for å forhindre denne tragedien.

Julekaktusene kommer fra kystfjellene i det sørøstlige Brasil. De tilhører slekten Schlumbergera, som inkluderer alle feriekaktusene. Hjemmeregionen deres får rikelig med regn store deler av året, så julekaktus er ikke den klassiske tørketolerante ørkenvarianten. De trenger en god drenking, men da skal jorda få nesten tørke ut. Under blomstringen må de holdes moderat fuktige, men pass på at du ikke bruker for mye vann på julekaktus.

Overvanningssymptomer på julekaktus

Enhver kaktus som har fått sitte i en tallerken full av vann vil sannsynligvis få redusert helse. En overvannet julekaktusplante vil vise tydelige tegn på nød. Hvis fatet ikke har tørket på en dag, bør du alltid dumpeoverflødig vann for å forhindre fuktmyg og forhindre at røttene råtner.

I tilfelle du ikke husket å gjøre dette, vil et av de første overvanningssymptomene på julekaktus være slappe blader, som vil begynne å falle av. Da vil stilkene og grenene mykne og bli grøtaktige. Alvorlige tilfeller vil manifestere seg med en stygg lukt og stilken vil råtne helt av.

Forebygging er enkelt. Bruk en jordmåler for å unngå å legge for mye vann på julekaktus.

Tips for å redde en overvannet julekaktus

Overvanning er et av de klassiske julekaktusproblemene, så ikke føl deg så ille hvis planten din begynner å vise symptomer. Handle raskt og tøm ut eventuelt stående vann, og fjern deretter planten forsiktig fra beholderen. Fjern eventuelle stilker som har begynt å bli myke. Skyll røttene for å fjerne eventuell sopp som kan ha begynt å vokse, og la dem deretter tørke ut en dag på benken.

Ompotter planten neste morgen og la den holde seg tørr i en dag eller så før du starter en vanlig vannkur. Hvis du fanget den raskt nok, bør planten komme seg. Bruk jordmåleren for å forhindre fremtidige julekaktusproblemer, siden den svekkede planten kanskje ikke tåler en ny sykdom.

Just in case

Julekaktus er en av de enkleste plantene å få stiklinger fra. Velg sunne stilker og rot dem i et glass vann eller stikk dem inn i perlitt eller vermikulitt for å få i gang røttene. Transplanter dem i en blanding av en del sand, en del potteblanding og en del orkidébark for overlegen drenering.

Bruk en uglasert gryte for å oppmuntre til fordampning av overflødig fuktighet. Dette vil bidra til å sikre at du ikke trenger å bekymre deg igjen for å redde en overvannet julekaktus. Sørg for full sol inntil noen uker før blomstringsperioden. La den deretter ha en mørk periode på minst 14 timer per dag for å fremme blomstring. Stopp også vanningen i denne perioden. Snart vil du ha en julekaktus for å lyse opp festlighetene dine og dele med venner og familie.

Anbefalt: